Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

Több van benned

Charcoal_sticks_051907

Hogyan rajzolj szénnel? – Rajzszén trükkök

Mit kell tudni a szénről, mint rajzeszköz?

A szenet rajzeszközként már az ősidők óta használják. Hasonló tónusokat érhetünk el általa, mint a grafitceruzával, azonban használata nagyobb gyakorlatot és odafigyelést igényel.

Mivel igen porózus a rajzszén, ezért a hagyományos, sima papírokon nem tud megtapadni. Ebből kifolyólag érdemes durvább felületű rajzlapot választani az alkotáshoz.

Nagyon gyorsan el lehet érni általa a legsötétebb árnyalatokat is, ezért óvatosan bánj vele. Ha túl sok szenet vittél fel egy adott helyre, azt könnyedén visszaszedheted a gyurmaradírod -más néven monopol radír- segítségével.

A rajzszén előnye

Előnye a grafittal szemben, hogy játszi könnyedséggel eldolgozható, valamint egyszerűen hozhatsz létre szénnel gazdagon árnyalt képet. Sokkal egységesebb hatást érhetsz el, rövidebb idő alatt.

A rajzszén hátránya

A szén hátránya ugyanebből fakad, miszerint sokkal nehezebb „tisztán” dolgozni vele, valamint az élesebb kontúrok is nehézkesebben kivitelezhetők.

Szénceruza

Ilyenkor azonban ne keseredj el, hanem ismerd meg a szénceruzát is. A szénceruza, lényegében ugyanaz a rajzszén, amit eddig használtál, csak kapott egy faborítást, ami által ceruza vékonyságú lett.

Így ez a rajzeszköz kiválóan alkalmas vékonyabb vonalakkal való ábrázoláshoz is.

A szénceruzák között is vannak puhábbak (extra soft, soft), valamint keményebbek (medium, hard) is.

TIPP: Ha nem szeretnél szénceruzára beruházni, akkor kihegyezheted a rajzszenedet egy csiszolópapír segítségével is. Emellett használhatod az egész grafitnál megtanult praktikát is.

Szén fixálása

Ugye azt már említettem, hogy a rajzszén porózus eszköz. Ebből kifolyólag szükséges a megfelelő fixálás ahhoz, hogy maradandó legyen az alkotásod.

Ezt a legegyszerűbben készen vásárolt fixatív spray-vel teheted meg, azonban ha rákapsz a szenezésre, érdemes nagy kiszerelésben vásárolni.

Emellett használhatsz üvegben kapható fixatívot is, amelyet egy fúvócső segítségével vihetsz fel a műre. Ez kicsit macerásabb, de költséghatékonyabb megoldás.

Azonban használhatsz egyszerű hajlakkot is erre a célra. Mindkettő használatánál ügyelj arra, hogy nyitott ablaknál csináld, és ne lélegezd be a fixáló anyagot.

Mielőtt a rajzodra fújnád próbáld ki egy másik papíron, nehogy “köpködjön”.

TIPP: Ha kicsit felturbóznád a szénrajzod, keverj el egy kis szénreszeléket kevés vízzel és úgy vidd fel a vastag papírra vagy a már kész szénrajzba is belenyúlhatsz enyhén vizes ecsettel. Így igazán mozgalmas és egyedi hatást érhetsz el.

Remélem ma is sok újdonsággal sikerült megismertetnem Téged és örömmel veszed majd kezedbe az újabbnál-újabb rajzeszközöket.

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

INGYENES Online rajztanfolyam!

  • 11+1 gyakorlati TIPP
  • Azonnal alkalmazható technikák
  • Az alapoktól a portré rajzolásig
  • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
  • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
  • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
  • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!