Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

 • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
 • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
 • mindezt otthonod kényelméből,
 • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

nap
óra
perc
mp
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Több van benned

school_pen_great_kicsi

Grafit – avagy a szürke 50 árnyalata – 1. rész

Rajzeszközök 1.

Az alcím láttán sokan, akik még nem jártak a Jobb agyféltekés rajztanfolyamon, elgondolkodnak:

50? Ugyan, a grafit az fekete és pont. Ha azonban szeretnéd ezt megcáfolni és megismerni a grafit valódi arcát, olvass tovább!

Elérkezett a pillanat, amikor bemutatom Neked az első szeletet az információtortámból. Amint már kiderült, a legalapvetőbb és legismertebb rajzeszközzel szeretném kezdeni, a grafitceruzával.

Sok időmbe telt, amíg sikerült megismerkednem ezzel a feketének mondott, mégis sokszínű rajzeszközzel. Itt nem csupán a fatestbe foglalt ceruzára gondolok, hanem a többi fajtájára is. De lássuk mik is ezek:

Rotring:

Ez alapvetően egy tollra hasonlít, azonban a bele körülbelül 1 milliméter vastagságú grafit rudacska. Kiválóan alkalmas aprólékos munkákhoz, mint például vékonyabb ráncok, haj, stb.

Általában a beleket különböző puhaságban is lehet kapni. A leggyakrabban HB és 2B-s változatokat lehet a legkönnyebben beszerezni.

Azt nem árt tudni, hogy a Rotring bél egy picit mindig puhább, mint egy hagyományos, ugyanolyan jelölésű ceruza. Például egy HB-s bél, lehet, hogy 2B-sen fog, míg egy 2B-s, akár 3B-s hagyományos ceruzának is megfelelhet. Ezért mindig próbáld ki először és csak utána ess neki vele a rajzodnak. 🙂

TIPP: Ha visszatolod a Rotring belét, úgy barázdákat húzhatsz a papíron. Ha rásatírozol, a barázdált rész szép fehér marad. Használd szőrzethez, bundához, hajhoz.

Töltőceruza:

Ha valaki meglátja, egy szó jut eszébe: Retró. Ami való igaz, hiszen régi találmányról van szó, azonban napjainkban is megtalálható a boltok polcain. A Rotringhoz hasonlóan bél kell bele, azonban ebbe vastagabb grafitrúd illik.

Ennek átmérője körülbelül 2,5 mm. Azét nagyon praktikus a töltőceruza, mert ha a rajzolás olyan fokára érsz, hogy már nem szeretnél maszatolni, akkor kiváló szolgálatot fog tenni Neked.

Ha satírozással szeretnél létrehozni nagyobb és egységes felületeket, akkor el kell felejteni a tűhegyes ceruzákat. A tompa ceruza nem fogja megkarcolni a papírodat és erős csíkokat húzni bele, ezáltal sima felületeket tudsz létrehozni.

Tehát egy kicsit lekoptatott töltőceruza azért kiváló, mivel nem kell hegyezni, mint a hagyományos, fatestű ceruzákat.

Egész grafit:

Pont olyan, mint egy rendes ceruza, csak ennek a fa része is grafitból van. Progresso-nak is hívják. Remekül lehet használni nagyobb területek árnyékolásához, de jól kihegyezve finomabb munkákhoz, sötét tónusokhoz is tökéletes.

TIPP: Keress egy üres, zárható tetejű kis tégelyt vagy sűrített paradicsomos üvegcsét és ebbe gyűjtsd a hegyezett grafitport. Remekül használhatod hátterekhez, nagy felületekhez beledörzsölve a lapba. Ha papírzsepi nélkül, csupasz ujjal csinálod, még sötétebb lesz.

Születésnapomra kaptam aputól mindegyikből egyet és kipróbálgattam, mit tudnak. Természetesen mindegyik másért szimpatikus, de ez annyira relatív, hogy jobb, ha inkább Rád bízom az ítéletet.

Ha van kedvenc rajzeszközöd, írd le és oszd meg a többiekkel a Művészház Facebook oldalán!

Ha még többet szeretnél tudni a grafitokról, akkor ne hagyd ki a folytatást. Pár nap múlva itt, a Művészház oldalán tovább hegyezem a grafitceruzákat és megmutatom, milyen gyönyörű a szürke 50 árnyalata!

 

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

INGYENES Online rajztanfolyam!

 • 11+1 gyakorlati TIPP
 • Azonnal alkalmazható technikák
 • Az alapoktól a portré rajzolásig
 • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
 • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
 • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
 • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!

nap
óra
perc
másodperc