Barion Pixel

Több van benned

afremov_1

Afremov, a ragyogás festője – Képek lélektől-lélekig

Egészen biztosan te is ismered Afremov nevét. Vagy ha a nevét nem is, a képeit bizonyosan, hiszen korunk egyik legnépszerűbb festője, akinek káprázatos alkotásai, még inkább a róla készült reprók mindenhol felbukkannak. Legyen az szabadidős hobbifestés, közintézmény, magángyűjtemény, iskola vagy kórház.

képek forrása: Facebook- Leonid Afremov

Kíváncsi vagy te is, miben áll a népszerűsége? Máris mesélek róla!

 

Afremov – rögös út a világhírig

Afremov 1955 nyarán, Vityebszkben látta meg a napvilágot. Ugyanabban a városban, ahol Chagall is született. A mestert Dali, Picasso és Modigliani mellett példaképének tekintette.

Egészen fiatal korától szenvedélyesen foglalkozott a képzőművészetekkel. Hamar kiderült, hogy tehetséges rajzolásban és festésben egyaránt. A 90-es évekig sok mindent kipróbált. Tervezett likőrös címkéket, volt színházi díszlettervező, és plakátfestő.
Eközben sosem veszítette szem elől életének célját, hogy szó szerint ragyogóbbá tegye a világot. Egyedülálló és sajátos festőkéses technikájával ekkor még nem kísérletezett. Kezdetben akrillal és vízfestékkel dolgozott. Festményeit pedig házalással próbálta értékesíteni, nem sok sikerrel.

Többszöri költözéssel, családjával együtt, valósággal körbelakta a világot. Galériák ajtaján kopogtatott szebbnél-szebb alkotásaival, de a tulajdonosok mindig csak egyforma témákat szerették volna viszontlátni a vásznon. Így kénytelen volt saját magát menedzselő és önfenntartó művésszé válni.

képek forrása: Facebook- Leonid Afremov

A nagy áttörés a 2000-es évek elején történt, mikor fia, kísérletképpen feltette egy internetes kereskedői oldalra a képeit. És megtörtént a csoda! Sok év nélkülözés és kényszerpálya után hihetetlen gyorsasággal, hatalmas népszerűségre tett szert.

 

Afremov – a színekkel gyógyító művész

Ha ismered Afremov festményeit, fogadok, téged sem hagy érintetlenül egyik sem!

Szemet gyönyörködtető képein mindig ott ragyog az alkony színpompája, a lámpák, vagy a Nap fénye, az eső, vagy a víz csillogó káprázata.

Egyetlen pillantás alatt felismerhető egyedi színkavalkádja, bármilyen témához nyúl. Legyen az egy egyszerű séta a parkban, egy vitorlás, egy táncos, vagy egy figyelő macska. Afremov az élet mindennapos élményeit és érzéseit tűzte ecsetjére témául.

képek forrása: Facebook- Leonid Afremov

Ugye te sem tudsz betelni a hihetetlen látvánnyal, amit a képei nyújtanak!?

Vajon mi lehet a titka varázslatos festményeinek?

 

Időközben nemcsak a festészeti toplisták élére került, de a lélekgyógyászok körében is egyre népszerűbbek lettek alkotásai. A pszichológusok és pszichiáterek előszeretettel vásárolták képeit, és akasztották ki a rendelőikben, mert rájöttek, hogy a színpompás alkotások váratlan és nagyszerű eredménnyel használhatóak a terápiás eljárás során. Még orvosi magazinokban is cikkeztek róla, hogy Afremov képeinek stresszcsökkentő és nyugtató hatása van.
Már csak ezért is érdemes festeni egy hasonlót a mester inspirációja alapján.
Nálunk, a Művészházban, Fesd Magad Napjainkon gyakori téma valamelyik képe.

 

“A művészet az életem, minden egyes nap festek. Boldoggá tesz, amikor látom, hogy az emberek élvezik a művészetemet. Minden kép hosszú alkotási folyamat eredménye, és minden festmény a belső világom lenyomata. A szépséget, a harmóniát, a lélek gazdagságát igyekszem ábrázolni a képeimen.”

Sajnos tavaly nyár óta Leonid Afremov, ez a zseniális művész már az égi mesterek csarnokában festi a képeit.

kép forrása: Facebook- Leonid Afremov

 

Afremov – a lenyűgöző ragyogás

 

Afremov úgy lett korunk egyik legnagyobb kortárs impresszionista festője, hogy önálló műfajt is teremtett. A fényeket és színeket elképesztő gazdagsággal ábrázoló foltjai annyira elragadóak, hogy stílusát még életében elkezdték tanítani.

Bár témái mindennaposak, ám nem hétköznapiak – a lélek varázsa süt át rajtuk, a belső ragyogás, mely optimizmust, szépséget, reményt és békét áraszt.

Arra is, aki nézi – és arra is, aki saját vásznán próbálja leutánozni ezt a tüneményt. Bizonyára ezért választják annyian azt, hogy képeit maguk is megfestik. Nézd csak, nálunk milyen szépeket csinálnak!

Nem hiába hívják a lélek festőjének. Alkotásaiból egyszerre árad a dinamizmus és a nyugalom. Színei és formái erőteljes vibrációt képviselnek. Míg a témák, melyekkel megszólít minket, a szív húrjait zengetik meg.

Bármelyik festményét nézed, mosolyognod kell, és az a különös érzés kerít hatalmába, hogy legalább egyszer, neked is kell egy ilyet festened!

Velünk most kipróbálhatod ezt!

Online tanfolyamunk keretében az egyik legragyogóbb képét festheted meg,
amelynek a címe is: Ragyogás!