Több van benned

rajzolas_gyerekeknek0

Rajzolás gyerekeknek

Rajzolás gyerekeknek >> ez az egyik legjobb elfoglaltság nekik, hiszen a gyerekek alapvetően imádnak rajzolni. Már tipegős korukban, ha hozzájutnak valami rajzeszközként használható tárgyhoz, azonnal mindent képesek telefirkálni vele. Ebből azonnal levonhatnánk a következtetést, hogy a rajzolás gyerekeknek való tevékenység.

Pici korukban támogatjuk is mindenféle módon a rajzolást gyerekeknek. Képesek vagyunk lemosható falat vakolni a lakásba, lefóliázni a bútorokat, hogy szemünk fénye kibontakoztathassa lappangó tehetségét. A gyermekek egyedfejlődésbe illeszthető rajzkészségéről bővebben itt olvashatsz >>

Aztán ott vannak az Anyák napják, a Karácsonyok és egyéb ünnepek. Ezek az alkalmak nagyszerű lehetőségek a gyerekeknek a rajzolásra. Mi pedig boldogan gyűjtjük a mappába, a dobozokba a csemeték nekünk készült rajzait.

A rajzolás gyerekeknek egyértelműen jó dolog. 

De vajon milyen fontos dolgokat érdemes megtudnunk ezzel kapcsolatban? Miért olyan fontos a kézzel való rajzolás gyerekeknek manapság, a digitalizált világban?

Rajzolás gyerekeknek – Miért csak bizonyos kortól?

A Művészházban meghirdetett tanfolyamainkon, kilenc éves kortól ajánljuk a rajzolást gyerekeknek.

Ez azért is van, mert tekintettel vagyunk a gyermekek fizikai és szellemi fejlődési ritmusára. Tény, hogy a rajzolás gyerekeknek, sok területen, nagyon is fejlesztő jellegű foglalkozás.

 • Egy gyermek kb. 6-7 éves korában lesz képes a könnyed és helyes ceruzafogásra. Ez nagyjából az az életkor, amikor kis kezecskéi olyan finommotorikus mozgásokra képesek, ami a bonyolultabb írástanuláshoz, ezen túl pedig a szebb rajzoláshoz is szükséges.
 • Ehhez járul még, szintén ebben az időszakban, a kézizomzat erősödése és
 • a megfelelő szem-kéz koordináció kialakulása.
 • Mindez segíti őt abban, hogy nagyobb figyelemmel, könnyedebben, már nem csupán az eszközhasználatra, hanem emellett az elkészített feladatra is képes legyen odafigyelni.

Rajzolás gyerekeknek – A kedvencek: az állatok

Ahogy gyerekkorban a kedvenc mesék főszereplői sokáig az állatok, úgy a gyerekeknek való rajzolás is elsősorban ezeket a figurákat vonultathatja fel eredményesen.

Az állatok iránti érdeklődése a gyerekeknek, a rajzolásban is nagyszerűen felhasználható majd arra, hogy szinte észrevétlenül tanulja meg a bonyolultabb rajzolási technikákat. Akár olyan professzionális technikákat is, amik messze túlmutathatnak a rajzolás gyerekeknek keretein. Mint például a portré rajzolás művészete. No, de ne ugorjunk hirtelen olyan nagyot előre!

Mi, a Művészházban, a fenti ismérvek alapján már évek óta sikeresen és eredményesen oktatunk rajzolást gyerekeknek. A legkülönfélébb technikákkal, melynek alapja a jobb agyféltekés rajzolás.

Rajzolás gyerekeknek – A téma marad, csak a technika változik

Kezdő gyerek tanfolyamainkon, ahol a grafittal való rajzolás, gyerekeknek szóló alapjait sajátíthatják el, több állattal is találkozhatnak a feladatokban. Ezek megrajzolása, tapasztalataink szerint mindig érdekfeszítő és inspiráló a gyerekek számára.
Már a második nap délelőttjén ilyen és ehhez hasonló szépségek kerülnek ki szorgos kis kezeik alól.

A Művészházban előrelátóan, lépcsőzetesen vannak felépítve a tanfolyamaink. A rajzolás gyerekeknek nem csupán egyetlen lépcsőből áll, aztán néma csend.

Az alaptanfolyamot (szünidőkben az alapokat tartalmazó tábort) elvégezve számtalan haladó tanfolyam közül választhatnak a továbbiakban a gyerekek. Itt újabb trükköket és speciális fogásokat tanulhat meg a szebb és teljesebb spektrumú rajzolás érdekében.

Nincs hiány a színes technikákból, és a különleges módszerek, eszközök használatának megismeréséből sem.

Ezeken a haladó tanfolyamainkon újabb és újabb meglepetéseket kínálunk. Ez olyan rajzolás gyerekeknek, melyek során már alkalmazzák az eddig nálunk tanultakat és fokozatosan újabb és újabb szintre léphetnek.

Rajzolás gyerekeknek – Rajzolni az alkotás öröméért

A gyerekek a legkreatívabb lények, ezért az alkotás, szinte benne van a vérükben. A rajzolás gyerekeknek, ragyogó módszer arra, hogy visszaédesgessük őket a kétkezi tevékenységek örömteli világába. Az alkotás kézzel fogható megismerésének közelébe.

A rajzolás a gyerekeknek éppen abban segít, hogy látja saját munkája eredményét,a sikert, és ez a gyermekeknek szárnyakat ad.
Valamit létrehozott! Ez számára is egy olyan csoda, amit újra és újra meg akar ismételni.

Rajzolás gyerekeknek – Eredmény, ami a rajzoláson túlmutat

A szervezett, intézményi keretek között alkalmazott, oktatói felügyelettel történő jobb agyféltekés rajzolás gyerekeknek, bármennyire is furcsán hangzik, nem csupán a rajzolásról szól.

A Művészházban, a tanfolyamainkon azt figyeltük meg, hogy rajzolás során:

 • a gyerekeknek erőteljesen fejlődik a figyelme,
 • a kitartása,
 • a türelme.
 • Valamint az önbizalma és
 • az akaratereje is.
 • Könnyebben tud megfogalmazni célokat és megtanulja, hogy ezekhez a célokhoz meghatározott lépcsőfokokon át vezet az út.
 • A gyerekeknek való rajzolás biztonságos és élvezetes keretei között kipróbálhatta már, hogy mennyi mindenre képes,
 • ezért nem fogja egykönnyen feladni a céljait.
 • Fókuszáltabban és hosszabban tud konkrét dolgokra figyelni.
 • Meglát olyan részleteket is egy-egy történésben, ami a kortársai figyelmét elkerüli.
 • Fokozatosan szélesedő, nyitottabb látókörrel fog rendelkezni.
 • Egyszerűen képes lesz másképp tekinteni a világra, a társaira és önmagára is.
 • Az, hogy szülői visszajelzés szerint szebben fog írni, csupán egyetlen pici momentuma lesz annak, amit a rajzolás a gyerekeknek ajándékként nyújthat.

Rajzolás gyerekeknek – belső boldogság átélése, ami megváltoztatja az életüket

A legnagyobb ajándék kétségkívül az a sikerélmény, kedv és alkotói öröm lesz, aminek egy-egy gyermektanfolyam végén itt, a Művészházban, valamennyien szemlélői és részesei vagyunk, velük és a szüleikkel együtt. Egyszerűen megunhatatlan látni és nézni a ragyogó arcocskáikat, ahogy csodálkozva, hüledezve nézik a rajzaikat, amiket ők maguk hoztak létre.

Bámulatos az az önfeledtség, amivel képesek belemerülni a rajzolásba a gyerekek. Amikor pedig képes egy gyermek valamiben szívvel-lélekkel részt venni, átadni magát a varázslatos élménynek, valóban csodák születnek a keze alatt.

 • Ha szeretnéd, hogy a gyermeked átélhesse ezt a ragyogó élményt, hogy
  büszke lehessen saját alkotásaira,
 • a rajzolás során szerzett tapasztalatokat az élete több más területén is kamatoztathassa,
  … akkor válassz minket!

A Művészházban már több ezer gyermeket megtanítottunk a jobbagyféltekés rajzolási módszer segítségével arra, hogy önmagában bízva, büszke és boldog gyermekként éljen a világban.

Nézz utána a gyermek rajztanfolyamainknak! 

INGYENES Online rajztanfolyam!

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

 • 11+1 gyakorlati TIPP
 • Azonnal alkalmazható technikák
 • Az alapoktól a portré rajzolásig
 • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
 • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
 • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
 • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!

nap
óra
perc
másodperc

NE MENJ EL ÜRES KÉZZEL!

Akár 4 online tanfolyamra is regisztrálhatsz most 100% ingyen!

Válassz a tanfolyam képére kattintva!