Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

Több van benned

rajzok_kezdoknek0

Rajzok kezdőknek

Rajzok kezdőknek – hát igen, valahol mindenkinek el kell kezdeni! Csak az a kérdés, hogy hol, és főképp, hogy hogyan?

Miről mondhatjuk azt, hogy ezek rajzok kezdőknek?

Általában azt gondoljuk, hogy a kezdőknek való rajzok egyszerűbbek. Például csak egyetlen tárgy van a papíron, vagy néhány vonással meg lehet rajzolni. Ez általában igaznak tűnhet, de nézd csak meg ezt a képet!

Vajon ez a „rajzok kezdőknek” kategóriájába belefér szerinted? Pedig egy elég egyszerű tárgy látható a képen, igaz?

Vagy hozhatok egy másik példát. Biztosan ismered Picasso emblematikus békegalambját. Mindössze hat-hét vonal az egész. Nem lehet mondani, hogy túlrajzolta a mester. Ez is listára kerülhetne a rajzok kezdőknek között.

De vajon hány rajzot kellett Maestro Pablonak megrajzolnia ahhoz, hogy néhány biztos, határozott vonással képes legyen felrajzolni ezt az idollá vált galambot?

Úgy látszik, a néhány vonalas rajzokra sem mondhatjuk el egyértelműen, hogy ezek rajzok lennének kezdőknek.

Ha nem feltétlenül az egyszerű tárgyak azok, amik a rajzok kezdőknek fogalmát meghatározzák…? Sem pedig a néhány vonalas, egyszerűnek tűnő rajzok jelentik a rajzok kezdőknek besorolását…? Akkor vajon mi lehet az?

 

Rajzok kezdőknek >> ha nem a MI, akkor a HOGYAN a válasz

A témaválasztás persze lényeges szempont. Kezdő rajzolóként nem rögtön a több perspektívás, tömegjeleneteket tartalmazó képet akarjuk elsőként megrajzolni. Elég lesz valóban egy egyszerű tárgy.

Itt sajnos rögtön beakadhat egy régi, kellemetlen emlék az iskolai rajzórákról. Emlékszel még a kockára, a kúpra és az egyéb, szörnyen unalmas mértani testre? Amit rajzok kezdőknek címszó alatt állandóan rajzoltattak velünk a suliban? Legtöbbször úgy, hogy semmiféle instrukciót nem kaptunk hozzá?

 

Csak letették a terem közepére, mi körbeültük, aztán egyetlen szál famentes rajzlapon, egyetlen 2Bs ceruzával a kezünkben ránk bízták, hogy mit hozunk ki belőle.

Hát ez így nem ment. Legfeljebb csak keveseknek. Őket pedig tehetségeseknek kiáltották ki. Mi meg ott maradtunk a béna kis firkálmányunkkal. Ez még nem lett volna nagy baj! A sokkal nagyobb baj az volt, hogy evvel elvették a kedvünket a rajzolástól.

Pedig csak egyetlen kis momentum hiányzott ahhoz, hogy mi is átélhessük a siker boldogságát. Az alkotás felejthetetlen örömét. A felemelő érzést, hogy valamit létrehoztunk.

Ehhez pedig csupán az hiányzott, hogy megmutassák, hogyan is működik a rajzok kezdőknek technikája?

Rajzok kezdőknek – Mi az, amire a kezdőként szükség van?

  1. Rajz kezdőknek – Kompetens eszközök

    Amivel és amire, vagyis ceruzák és rajzlapok.

    Ceruza:

    Mert bizony, még a kezdőknek való rajzokhoz is többféle ceruzára lesz szükség, a mély feketék és a világosabb tónusok ábrázolásához.

     

    Rajzlapok:A papír sem mindegy, amire rajzolni fogunk. A fénymásolópapírt felejtsd el.

    Érdemes legalább 80 gr-os, műszaki rajzlapot használni erre a célra. Ez biztosan bírni fogja a gyűrődést is, és a próbálkozásainkat is, ami a rajzok kezdőknek első lépéseit jelentik.

    Egy korábbi cikkünkből többet is megtudhatsz, milyen alapvető eszközök szükségesek a kezdőknek a rajzhoz?

 

  1. Rajz kezdőknek – Hogyan fogjuk a ceruzánkat?

    Ha már van ceruzánk, nem mindegy hogyan fogjuk a kezünkbe. A különféle hatások elérésének megsegítésére ugyanis kétféle kéztartás is alkalmazható.

     1. Az egyik az író kéztartás.
    Ez elég egyszerű, mindenki ismeri. A rajz kezdőknek bátor résztvevői is tudják maguktól. Ez épp olyan, mint mikor bármilyen íróeszközt kézbe veszünk és írunk vele. A ceruzánk ilyenkor csak picit megdöntve, majdnem függőlegesen áll. A hegye egyetlen ponton érintkezik a papírral.

    Könnyen belátható, hogy ebben a helyzetben egyetlen, vonalszerű csíkot fog húzni maga után. A rajzok kezdőknek egyik lényeges felismerése tehát, hogy író kéztartással vonalszerű felületeket tudunk majd létrehozni a papíron. Ez kiválóan alkalmas körvonalazásra, vagy élesebb határvonalak meghúzására.

     


    2. A másik a fektetett kéztartás.

    Amint a neve is mutatja, ebben az esetben szinte elfektetjük a papíron a ceruzánkat. A legegyszerűbb biztonsági módszer, főként azoknak, akik kezdőknek számítanak a rajzban, hogy ilyenkor a ceruzát felülről ragadjuk meg. Így biztosan nem válik a fektetett kéztartásból egy óvatlan pillanatban író kéztartás.

    Amikor elfektetjük a ceruzánkat, és szinte az egész hegye érintkezik a papírfelülettel, nyilvánvaló, hogy széles sávban fog grafitnyomot hagyni a papíron.

     

    Ezt a módszert tehát inkább akkor alkalmazhatjuk, mikor nagyobb felületeket szeretnénk beteríteni grafittal. Egy másik elnevezése ennek a módszernek: a satírozás.

     

    TIPP
    Ha a fektetett kéztartást nagy hatékonysággal szeretnéd alkalmazni, nem árt, ha kihegyezed a ceruzádat. A hosszabb hegy ugyanis szélesebb sávot satíroz a rajzlapra.

  2. Rajzok kezdőknek – az arányok eltalálása

    A jó arány – aranyat ér. Biztos láttál már te is profi rajzolókat, vagy akár festőket is, amint a ceruzájukat, vagy ecsetjüket kinyújtott kézzel maguk elé tartva, félig lehunyt szemmel valamit méricskélnek a modellen. Na, ilyenkor pont az arányokat próbálják meg belőni. Ez jó módszer lesz, ha már túl vagy legalább 20-50 képen, és élő modell után rajzolsz.


    Addig azonban maradjunk csak a jól bevált, rajz kezdőknek arányítási módszerénél. Ez tényleg nagyon egyszerű. 1:1, vagyis kezdd az egy, az egyben méretaránnyal.

    1.Válassz ki egy jó minőségű fotót, ami tetszik neked.
    2. Nyomtasd ki A4-es méretben.
    3. Használd a továbbiakban referenciaképként.
    4.Rajzold fel a kép körvonalait.

  1. Rajz kezdőknek – a méretarányos körvonal, a jó rajz alapja

    Mire idáig eljutunk, máris nagyon sok lényeges dolgot megtanultunk. Most azonban elárulunk egy meghatározó módszert neked ahhoz, amivel bármilyen kép méretarányos körvonalait gond nélkül kivitelezheted.

    Még akkor is, ha egy kezdőknek szóló rajzot akarsz elkészíteni. Egy örökzöld módszer. Ez a trükköt egy nagy grafikustól származik.

    Dürer, mert róla van szó, számtalan ámulatba ejtő grafikája között, annak idején készített egy kevésbé ismert, munkarajzként használt grafikát. Lerajzolta, hogyan követték kortársai a méretarányokat az alkotásaik során.

     

    Ezt a trükköt nemcsak a rajzok kezdőknek szóló tananyagban alkalmazzák. Sőt, nem is csupán rajzolásnál. Számos más területen is újításként bukkan fel újra, meg újra az örökzöld módszer: Bontsd le a bonyolultnak tűnő, részletgazdag dolgot – kicsi, apró, jól megfigyelhető és követhető lépésekre.  Ugye milyen egyszerű? A rajzok kezdőknek tankönyv legelején van a helye!

    A kivitelezése pedig a következő:

    1. Négyzethálózd be a kinyomtatott referenciafotódat.
    2. Négyzethálózd be teljesen ugyanúgy a rajzlapodat, amire rajzolni szeretnél.
    3. Lépésről-lépésre, sorról-sorra, négyzetről-négyzetre egyszerűen másold le azt, amit… Most figyelj!!!… mindig csupán annyit, amit egyetlen négyzetben látsz. Így haladj következetesen és kitartóan négyzetről-négyzetre, míg el nem készülsz.

Ezek a trükkök, amiket elárultunk neked roppan egyszerűek, mégis hihetetlenül képesek megkönnyíteni a kezdőknek a rajzolást. Annyira, hogy ezeknek a módszereknek a segítségével nem csupán egyszerű formákat leszel képesek lerajzolni, hanem a legbonyolultabb, összetettebb figurákat is.

A négyzethálós körvonalrajzolás csak egyetlen ütős trükk, amivel a méterarányos körvonalazást létre lehet hozni.

Nálunk, a Művészházban ezen kívül még sok ultra titkos, haladóknak való körvonalazási módszert is megtanítunk neked, amivel akár ilyen csodálatos portrékat is el tudsz készíteni.

Azt hiszed, hogy ezeket az elképesztő portrékat 20-50 jól begyakorolt kép után készítették a végzőseink? Nagyon tévedsz! Ez életük első portréja, amit a jobb agyféltekés módszer szerint rajzoltak meg.

Nálunk, a Művészházban egy portré sem egyéb, csupán rajzok kezdőknek.

 

Lehet, hogy ezeket a rajzokat látva megváltozott a véleményed a rajz kezdőknek fogalmáról? Elhiszed már, hogy a kezdőknek való rajz nem csupán egy unalmas kocka lehet?

Ha inspirálva érzed magad arra, hogy ne csupán egyszerű mértani testeken gyakorold a rajzok kezdőknek technikáját, akkor válaszd a Művészház jobb agyféltekés, felnőtteknek szóló, háromnapos alaptanfolyamát.

Itt garantáltan megtanítunk arra, hogy a kezdőknek szóló rajzolás lehet élvezetes, felemelő, hatalmas örömöt és sikerélményt hozó, valódi alkotás.  Kattints és jelentkezz most!

INGYENES Online rajztanfolyam!

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

  • 11+1 gyakorlati TIPP
  • Azonnal alkalmazható technikák
  • Az alapoktól a portré rajzolásig
  • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
  • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
  • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
  • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!