Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

nap
óra
perc
mp

Több van benned

Ne hagyd ki!

hogyan_rajzoljunk_cicat7

Hogyan rajzoljunk cicát? – 3 +1 extra megoldás!

Mostani cikkemben 3 + 1 extra megoldást  mutatok arra, hogyan rajzolj cicát az egyszerűtől egészen az élethű megoldásig, sőt egy különleges technikát is megmutatunk számodra.

A macska sokak kedvence. Finom, puha, bújós, szeretgetni való jószág. És ha a gazdi saját maga meg akarja örökíteni házi kedvencét, akkor bizony felmerülhet a kérdés:
– Hogyan rajzoljunk cicát?

Most megmutatunk neked 

Hogyan rajzoljunk cicát? – Kezdjük az alapos megfigyeléssel!

Ugyanis a megfigyelés minden rajzolás alapja. Ha megfigyeled ezt a bájos állatocskát, és túlnézel a változatos mintájú szőrfelületeken, akkor nagyon egyszerű mértani testekre bontható egy cica. Csupa kör, ovális, és néhány letompított végű háromszög.

Ennyire egyszerű lenne? Csak ezeket kell ügyesen egymáshoz illesztgetni? Innen nézve, talán nem is olyan rettenetesen ijesztő elképzelni, hogyan rajzoljunk cicát. Ha így akarjuk lerajzolni, kissé rajzfilmszerűen, akkor nincs is más dolgunk, mint ezeket az alakzatokat ügyesen egymással összekombinálni.
Íme, a folyamat.

Hogyan rajzoljunk cicát 1.  – Néhány egyszerű mértani alakzattal

  1. Rajzolj egy kört és rajzold rá felül két oldalon, a háromszögletű füleket. Érdemes megfigyelni, hogy mindkét oldalon másik irányba fordulnak a háromszögek.
  2. Rajzold hozzá az ovális testalapot úgy, hogy kissé átlósan döntve álljon. A felső része valamivel a fej alatt helyezkedjen el. Kösd össze a fejet és a testalapot két homorúan ívelt vonallal. Ez lesz a cica nyaka.
  3. Rajzolj bele az ovális alsó végébe egy kört. Ez lesz a cica popsija. Az ovális felső végétől egészen a test alsó végződésének magasságáig, rajzolj egy homorú vonalat. Ez lesz a cica mellső lábainak íve.
  4. Rajzold be a legutóbbi homorú vonal mentén a cica mellső lábait és a tappancsokat. Rajzold meg a hátsó körhöz is a hátsó lábfejét. A tappancsok is kis oválisokat formáznak.
  5. Rajzold hozzá a cica farkát.
  6. Húzd ki filctollal, vagy erősítsd meg vastagabb ceruzával a körvonalakat. Vigyázz, hogy a fülek, a mellső lábak és a hátsó, gömbölyű combja hol látható az őket metsző vonal előtt, és hol mögött.

Ez egy klasszikusnak mondható, ám szimbolikus cicarajz. Ha egy ilyen mesekönyves változatra gondoltál, akkor máris tudod, hogyan rajzoljunk cicát.

Ennél haladóbbaknak ajánlott cicarajzokról olvashatsz korábbi cikkeink között.
Ha nem ismered, itt találod meg >>

De hogyan rajzoljunk cicát, ha ennél komolyabban akarunk hozzáfogni, és komolyabb végeredményt szeretnénk a magunkénak tudni?
Mindenféleképpen érdemes a bevált sorrenddel kezdenünk: a körvonallal!

Hogyan rajzoljunk cicát 2. – A cica körvonalai

Körvonalat viszonylag egyszerű készíteni. Akár fotóról, akár referenciaképről, akár élőből rajzolsz. A legfontosabb a körvonal rajzolásánál, hogy megkeresd és meglásd a lerajzolandó forma vonalszerű szerkezetét.

TIPP:
Érdemes olyan találkozási pontokat, metszéspontokat keresni a formán belül, ahol a tónusok vagy a kontrasztok élesebben, vonalszerűen metszik egymást. Ezekről a helyekről több irányban is húzhatunk vonalakat, amivel előbb-utóbb eljutunk annak megoldásáig, hogyan rajzoljunk cicát.

A körvonalat általában HB-s ceruzával, nagyon halványan rajzoljuk, hogy az árnyékolás, vagy az élethű szőrözés jótékonyan elfedje majd azt.

Egy körvonal tudvalevőleg akkor , ha az árnyékolás során egyszerűen eltűnik és nem kell unos-untalan visszaradíroznunk.


Hogyan rajzoljunk cicát – Beszédes körvonal, némi árnyékolással

Ha azt választod, hogy a körvonal mentén haladva beárnyékolod a cicát, és ezekkel a tónusváltásokkal érzékelteted a sötétebb és világosabb szőrfelületeket, akkor viszonylag egyszerű dolgod van.

  1. Ahol a referenciaképeden világosabb árnyalatokat látsz a cica szőrén, testén, ott halványabban satírozol. Érdemes utána átsimogatni papírceruzával, a bársonyosabb hatás érdekében.
  2. Nagyobb felületeket pedig egyszerűen papírzsebkendővel tudsz odakenni.
  3. A sötétebb foltokat értelemszerűen sötétebb tónusú, puhább ceruzákkal kell létrehozni.
  4. Végül, ahol élesebbek a szőr árnyékai, ott akár kontrasztosabb, mélyebb vonalakat is rá kell majd rajzolnod a cicádra. Valamint a jellegzetes vonalakat kicsit megerősítheted.

Ezzel a módszerrel, már kettőt is mutattunk neked arról, hogyan rajzoljunk cicát.
De a lényeg, most következik!


Hogyan rajzoljunk cicát 3. – Az igazán profi technika, az állatszőrözés

Hát bizony! Hogyan rajzoljunk cicát teljesen élethűen, ha nem szőrözzük meg őkelmét?

Ha a grafitos technikák közül ezt a professzionális megoldást választod, sokkal közelebb kerülsz ahhoz, hogy fotóhűségű cicád legyen a kész képeden.

Ebben az esetben több dologra érdemes figyelned:

  1. Milyen hosszúságúak a cica szőrszálai a különböző testrészein?
    Mert majd pontosan ilyen hosszban kell vonalkáznod a különböző puhaságú ceruzákkal.
  2. Egészen pontosan milyen irányba mutatnak ezek a szőrszálak?
    Mert majd pontosan ezekbe a váltakozó irányokba kell húzogatnod a vonalakat.
  3. Milyen formákat és tónusokat öltenek a cicán látható szőrszálak?
    Mert majd pontosan ezeken a területeken kell ceruzát váltanod (puhább és keményebb ceruzákra), hogy élethűen érzékeltesd a cica változatos árnyalatokban pompázó bundácskáját.


 

Tipp 1.: Hogyan rajzoljunk cicát foltos szőrrel?

Érdemes a sötétebb foltokat, mintázatokat nagyon halványan, körvonalszerűen előrajzolni.

Érdemes ezeket a foltokat egy picikét kisebb méretűre rajzolni, hogy a grafit jól el tudja fedni a széleit. És azért is, mert akkor lesz igazán szép, ha a szőrszálakat túllógatod a foltok körvonalain.

A sötétebb foltokba sötétebb ceruzával, pontosan követve a szőrnövekedés irányát és hosszát, egyszerűen belevonalkázzuk a szőrt.

Ezen a képen megnézheted, hogy néz ki, a foltos cicafejecske egy részlete előtte és utána:

Tipp 2.: Gyakran hegyezz!
Ez egy hallatlanul fontos jótanács! Amikor szőrt rajzolsz, mindig legyen kéznél a hegyeződ! Szép szőrt rajzolni ugyanis, csak tűhegyes ceruzával lehet.

Lehet, hogy első pillantásra kissé bonyolultnak tűnik egy cica teljes „szőrözése”, de hidd el, nem lehetetlen dolog. Meg aztán, hogyan rajzoljunk cicát szőr nélkül? Főleg, ha élethűen akarjuk elkészíteni.

Nézd csak!
A Művészház élő Állatrajzoló tanfolyamán nálunk végzettek valamennyien ilyen szépséges cicákat rajzolnak, a fenti, szőrözős módszer segítségével. Ez legkönnyebben akkor lehetséges, ha már ismered a jobb agyféltekés rajzolás alapjait.

 

Amennyiben még nem jártál jobb agyféltekés tanfolyamunkon, azt javasoljuk, hogy először azt végezd el. Az állatrajzolás ugyanis olyan speciális téma, amely nálunk a haladó tanfolyamok között szerepel.

Hogyan rajzoljunk cicát +1. – Különleges kedvenchez – különleges technika

Végezetül és érdekességként mutatunk neked egy nem mindennapi eljárást abban a témában, hogy hogyan rajzoljunk cicát. Ez pedig a fekete papíron fehér pasztellceruzával való rajzolás.

A pasztellceruzáról és a pasztellkréták használatáról itt olvashatsz bővebben >>

A Művészházban ennek a módszernek a segítségével is megtanulhatod, hogyan rajzoljunk cicát. Bátran állíthatjuk, hogy ezen a tanfolyamunkon a cica az egyik favorit. Végzős rajzolóink gyakran és örömmel rajzolják meg ezt a cuki kis állatot ezzel a technikával is.

Azoknak, akik elvégezték az állatrajzolós, vagy a pasztellceruzás tanfolyamunkat, többé már nem kérdés, hogyan rajzoljunk cicát. Láthatod, többféleképpen is neki lehet fogni a cicarajzolásnak. A legegyszerűbbtől, a haladóig, sőt, a különleges technikák között is bőven találunk példát arra, hogyan rajzoljunk cicát?