Barion Pixel

Több van benned

önismeret

Szeretnéd megtudni, ki is vagy valójában? – Mi az önismeret?

Nagyon sokan vannak azok az emberek, akik nem tudják pontosan kik is ők valójában.

Az önismeret hiányának köszönhetően sokan nem ismerik fel az értékeiket, a hibáikat, külső és belső tulajdonságaikkal nem békélnek meg.

Azt gondolhatod, hogy nem nagy baj, ha nem ismered magad teljesen, hiszen ennek a tudásnak a hiánya nem gátol a mindennapi életben. Pedig igen.

Miért fontos az önismeret?

Az önismeret, vagyis önmagad megismerése nem egyszerű és nem is könnyű feladat. Számos olyan dologgal kell szembenézned egy ilyen folyamat során, amivel nem akarsz, nem mersz.

Ha nem ismered magadat, nem tudod, mi a legjobb neked, így ez gátolni fog az életed folyamán.

Számos felesleges problémát el tudsz kerülni azáltal, hogy megismered saját adottságaidat, tulajdonságadat és azt, hogy milyen vagy valójában.

De én ismerem magam…

Biztos vagy ebben?

Sokan hiszik, mondják, hogy ismerik önmagukat, miért ne ismernék, badarság, ha valaki az ellenkezőjét állítja. Azonban mindenki életében vannak olyan dolgok, elmúlt események, amelyekkel nehezen vagy egyáltalán nem akar szembenézni.

Amíg ezeket saját magadban el nem fogadod, és rá nem jössz, hogy „igen, ez is Én vagyok”, addig nem ismered magad teljesen. Az önismeret hiánya komoly hatással van az életedre és a környezetedre egyaránt.

Csak úgy lehetsz tökéletesen magabiztos, öntudatos és sikeres –munkában és otthonteremtésben egyaránt-, ha minden veled kapcsolatos dolgot elfogadsz, ami nem tetszik, azon pedig változtatsz.

Azonban ennek első lépése a megismerés.

Akkor mit lehet tenni? Hogyan kezdjem?

Aki járt már jobb agyféltekés rajztanfolyamon, az tudja, hogy már az is rengeteg önbizalmat ad, de egy kicsit önmagunkhoz is közelebb kerülünk általa.

Van azonban egy kimondottan önismeret fejlesztő kiegészítő tanfolyam is, amely az önarckép rajzolásról szól.

Jó, de mi köze van az önarckép rajzolásnak az önismerethez?

Nagyon is sok, mivel általában ismerősöket, híres embereket rajzolsz.

De egy egész napig magadat nézni, megfigyelni a képeden minden apróságot és azt megörökíteni sokkal mélyebb élmény, mint belenézni a tükörbe.

Megismerheted és elfogadhatod saját külsődet, mindemellett érzelmi téren is közelebb kerülhetsz önmagadhoz.

Azt már tapasztaltad a tanfolyamon, hogy a rajzolás egy teljesen más világ, ahol elmélyülten, szinte már meditatív állapotban alkothatsz.

Ilyenkor akaratlanul a felszínre törnek érzelmek, feloldódnak gátak, megszabadulhatsz az olyan kínzó érzésektől, hogy nem vagy jó semmire, nem vagy tehetséges semmiben.

Így kezdődik az önfelfedezés, a megismerés útja. Ezek a problémák több embert foglalkoztatnak, mint azt gondolnád, de mi ebben szeretnénk segíteni Neked.

képről nagyítás

Eckhart Tolle szavai pont ideillenek:

“Uralmának fenntartása céljából az elme folyamatosan arra törekszik, hogy a jelen pillanatot a múlttal és a jövővel takarja be. Így a Mosttól elválaszthatatlan Lét vitalitását és végtelen teremtőképességét is elfedi az idő, valódi természetedet tehát elhomályosítja az elme.”

 

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

INGYENES Online rajztanfolyam!

  • 11+1 gyakorlati TIPP
  • Azonnal alkalmazható technikák
  • Az alapoktól a portré rajzolásig
  • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
  • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
  • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
  • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!