Barion Pixel

Több van benned

portre rajz fekete nő

Portré rajz – Ismerd meg te is a rajzok királyát!

A portré rajz örökzöld téma. Jó szolgálatot tett egykori uralkodóknak, ha kedvesüket akarták látni, hogy ne vegyenek zsákbamacskát. Itt többet is olvashatsz a fajtáiról. Ám most is kelendő portéka. Mi lehetne kedvesebb ajándék egy valódi alkotásnál a szelfik korában?

Portré rajz – az emberi arc kihívásai

A portré rajz a rajzolás csúcsa. Hiszen az emberi arc az egyik legbonyolultabb, összetett forma. Hogy ne legyen aránytalan, túl pisze, vagy kancsal – sok mindenre oda kell figyelnünk a készítésekor. És még érzelmeket is ki kell fejeznünk vele.

A portré rajz ezért meglehetősen sok gyakorlást kíván. Ha azonnal le akarod rajzolni a családtagodat, könnyen elvérezhetsz rajta.
Mi ajánlunk egy másik megoldást.

Portré rajz – egy álom lépcsőfokai

Ne félj, nem kell lemondanod arról, hogy a jövő hónapban ez legyen a szülinapi ajándék! Csupán érdemes a  legelemibb fokán kezdened.

  1. Fotóról rajzolás. Ez kényelmesebb is, mint az élő modell utáni rajz. Magad uraként addig dolgozhatsz rajta, míg tökéletesnek nem érzed.
  2. Az élő portré rajz haladóknak való. Amikor már a kisujjadban van minden rutin. Ismered az arányokat, a körvonalazást, az árnyékolás trükkjeit.
  3. Nagyon haladóknak ajánljuk a fejből rajzolást.
    Ezt akkor alkalmazhatod teljes sikerrel, ha már az emlékeidből, vagy a fantáziádból is képes vagy ennek hibátlan  elkészítésére.

Portré rajz – mire vigyázz

Amikor egy fotóról rajzolsz, akkor is be kell tartanod azokat a szabályokat, ami  bármilyen rajz elkészítésénél fontosak:

  • vázold fel a körvonalat
  • mérj pontosan
  • figyelj az arányokra
  • árnyékolj élethűen
  • használd bátran a tónusokat

A portré rajz sok figyelmet igényel. Ebből a cikkünkből megtudhatod a portré rajz legütősebb hozzávalóit.

Portré rajz – varázslat a harmadik napon

Ha nincs kedved hosszú-hosszú heteken, hónapokon keresztül bíbelődni a portré rajz gyakorlásával, akkor van neked egy remek ajánlatunk!

Mindig is nagyon vágytam arra, hogy szépen tudjak rajzolni, de hiába próbálkoztam, végül nem sikerült. Azt hittem a kudarcaim alapján, hogy sajnos nekem ehhez nincs tehetségem, nem született velem ez a tudás. Most a tanfolyam végén, a portrét nézve még most sem hiszem el, hogy ezt én csináltam. Döbbenet! Be is iratkoztam továbbképzésre, nagyon izgatott lettem, hisz azzal szembesültem, hogy mégsem lehetetlen az, amiről már lemondtam korábban.” Pék-Schmidt Dorina

Nálunk, a Művészházban már több ezer végzősünk megfordult, akik korábban azt hitték, soha az életben nem tudnak egy portrét tisztességesen megrajzolni.

“Régen sokat rajzoltam, de abbahagytam, mert nem adták vissza a rajzaim, amit szerettem volna velük kifejezni. Itt rengeteg nagyon jó, nagyon hasznos tanácsot kaptam, ami segít a célomat elérni. És nem mellesleg önbizalmat adott a sok vélemény, hogy jó irányban haladok. Nagyon hálás vagyok! Szívből köszönöm!” Rénedné Dr. Badrai Bettina

Maguk is alig hittek a szemüknek, mikor meglátták a rajzukat a tanfolyam végén, amit jobb agyféltekés módszer segítségével készítettek.

 

Szeretnéd te is átélni ezt az élményt?

Szeretnéd te is, ha egy fantasztikusan lerajzolt portré lenne a kezedben három nap múlva?

Mi megmutatjuk neked, hogyan csináld!

 

jobb agyféltekés rajztanfolyamra jelentkezés