Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

Több van benned

kutyás rajzok

Kutya rajz – Mitől lesz igazán jó?

Egy kutya rajz először is attól lesz jó, hogy rajztudásodnak megfelelő szinten és neked tetsző stílusban készíted el, így nagyot nem hibázhatsz!

Tehát először is mérd fel tudásod és döntsd el milyen stílust szeretnél használni a kutya megrajzolásához!

Kutya rajzot készíthetsz sokféle módon… Mutatok is néhány ötletet!

Csupán néhány vonal és kész is a KUTYA RAJZ!

Készíthetsz vonalrajzot…, ami hasonlatos lehet igazi kutyához vagy akár rajzfilmszerű is lehet.

                  kutya rajz

Forrás: pinterest.com

Fókuszálhatsz kifejezetten a kutya testének tanulmányozására. Készíthetsz különböző testtartásokat, mozgásokat ábrázoló kutya rajzot! Ez már kicsit nehezebb.

kutya rajz

Forrás: deviantart.com

Kutya rajz szabad stílusban

Választhatsz szabadabb technikát is! A zentangle rajznál elég csak a kutya körvonalát megrajzolnod, ezután szabadjára engedheted fantáziád!

Töltsd ki a kutya rajz körvonalát ismétlődő mintákkal. Nincs ötleted? Az interneten számos ötletet találsz ilyen mintákra, amiket aztán kedvedre kombinálhatsz!

A végeredmény lehet például ilyen is:

kutya rajz

Forrás: pinterest.com

TIPP

A kész kutya rajzot végül színezésre is használhatod! Ennek a rajznak az elkészítése nem igényel különösebb technikai tudást és igazi flow élmény az ismétlődő minták és a színezés miatt.

 

Ahogy látod a kutya rajz is legalább olyan izgalmas, mint egy portré készítése! Sőt…, ha az élethű ábrázolást választod különleges technikát kell használnod, hiszen a kutya egész testét szőr borítja!

Hogyan készül az élethű kutya rajz?

Először is nagyon fontos a szőr realisztikus ábrázolása!

A rajzoláshoz többféle ceruzára is szükséged lesz! Érdemes legalább 3-4 féle keménységű ceruzát használni például: 2B, 4B, 6B és 8B. Szükséged lesz papírceruzára az összemosáshoz és természetesen gyurmaradírra is! A papírceruza egy papírrúd, ami szuper célt szolgál a finom összedörzsölésekhez. Nagyon szuper hatásokat tudsz vele elérni! 🙂 A Jobb agyféltekés rajztanfolyamon részletesen megtanuljuk használni.

II. Körvonalak

Természetesen először itt is a körvonalak megrajzolásával indul a munka, ehhez keményebb ceruzára lesz szükség. Érdemes HB-s ceruzát használni, mert ez már viszonylag keményebb, így lassabban kopik a hegye és pontosabban tudod megrajzolni a finomabb vonalakat is, valamint ez a ceruza viszonylag elég halvány is, így a körvonalakat jól el tudod majd tüntetni az árnyékoláskor.

TIPP

Ha a körvonalaid túl erősek, akkor a rajz inkább fog egy mesefigurához hasonlítani, mint egy élethű kedvenchez.

II. Árnyékolás

Mire figyelj az árnyékolásnál általában?

A körvonalak, vagy más néven kontúrok megrajzolás után jöhet a szemek, az orr és a száj kidolgozása. Érdemes belülről kifele haladni, mert így esetleg a kezeddel kevésbé fogod elmaszatolni a rajzodat. Bár ez is kiküszöbölhető, ha a kezed alá teszel egy takarólapot, így megvéded a lapod a foltoktól és a rajzod az elmaszatolástól.

TIPP

A körvonalak megrajzolásával ellentétesen az árnyékolásnál már bátran kell használnod az erősebb tónusokat is. Ha igazán élettel teli képet szeretnél, akkor vissza kell tudnod adni a szem, orr feketeségét és a rajtuk lévő fehér csillanásokat is!

1. Szőr

Ez a rajz legnehezebb része. Kitartónak kell lenned, hogy igazán élethűen tudd visszaadni kedvencedet. 🙂

Célszerű a már megrajzolt szemek körül kezdeni, majd mehetünk az orr végül a száj körül részekhez, közben folyamatos kitöltjük az többi üres részt is!

Úgy képzeld el, mintha rétegenként rajzolnád meg a szőrt és térben elképzelve,  alulról haladnál felfelé. A legvilágosabb szőrszálakat, csak a végén jelenítjük meg. A felület feltöltése a szőrökkel folyamatos.

A legkeményebb ceruzával kezdünk és haladunk a legpuhább ceruzák felé. Újra és újra átmegyünk az egyes területeken, egyre puhább ceruzákat használva. A különböző puhaságú ceruzák használata közben folyamatosan élezzük ki a kontrasztokat és mélyítjük el az árnyékokat.

Az egyes ceruzákkal végzett munka után összedolgozzuk a színátmeneteket és az árnyékolásokat, hogy az egyes területek ne különüljenek el egymástól! Mindig figyelni kell, hogy az újabb és újabb ceruzákkal való átrajzolások során a szőr irányának megfelelően dolgozzunk!

A különböző keménységű ceruzák használata után következhet a csúcsfények kialakítása. Gyurmaradír segítségével törölj vissza a megfelelő helyeken, így alakíthatod ki a csúcsfényeket és teheted még realisztikusabbá a szőrt.

TIPP!

A vékonyabb és világosabb szőrszálak megrajzolást a végére hagyd! Használj hozzá keményebb (2B) ceruzát. A vastagabb és kissé sötétebb szőrszálak megrajzolásához lejjebb fogd meg a ceruzát, közelebb a hegyéhez, úgy húzd meg a vonalakat.

Utolsó lépésként egy vékony radír segítségével készítsd el a fényes, legvilágosabb szőrszálakat.

 

Ezen a videón részletesen, végig követheted a szőrrajzolás folyamatát. >>

Forrás: youtube.com

 

A szőr rajzolását megnehezíti, hogy a kutyák szőre nagyon változatos, tekintve akár a hosszúságát, tömörségét vagy textúráját illetően.

Pontosan figyeld meg a kiválasztott kutyát, hiszen eltérően az emberi hajtól, a kutyák szőrének hosszúsága helyenként változhat. Lehet egy kutya rövidszőrű, azonban a fülein a szőrök mégis hosszabbak, mint máshol!

Tehát érdemes jól megfigyelni, hogy milyen a kiválasztott kutya szőre!

Ezen a videón megfigyelheted a rövid, illetve a hosszú szőr rajzolását!

Forrás: youtube.com

Természetesen azt is el kell döntened mennyire élethűen és részletesen szeretnéd elkészíteni a kutya rajzot!

Minél élethűbb formában szeretnéd ábrázolni, annál részletgazdagabb rajzra lesz szükséged! Ebben az esetben felmerülhet, hogyan rajzold meg a kutya orrát!

2. Orr

A kutyák orra ugyanolyan egyedi, mint az emberek ujjlenyomata… Tehát érdemes odafigyelni a rajzolásakor, hiszen nemcsak a formája, de mintázata is különösen jellemző az adott kutyára.

A jó kutya rajzon, az orr is tökéletes! Ezért, ha igazán fotorealisztikus rajzot szeretnél készíteni, bizony az orr mintáját, az apró kis vonalakat is meg kell rajzolni!

Példa kutyaorr rajzolására

Forrás: youtube.com

3. Szemek

A szemek csillanása, itt ugyanolyan fontos, mint egy jó portrénál! Nyilván az emberi szem rajzolásánál tanultak segítségedre lehetnek… Azonban a kutya rajznál figyelni kel arra is, hogy az emberi szemtől eltérően itt a szemek körül szintén rengeteg szőr található, kutyától függően lehet rövidebb, hosszabb, amit szintén meg kell jeleníteni.

 

Mit szólnál, ha mostantól bármelyik házi kedvencedet le tudnád rajzolni?

Lehet akár kutya, macska, nyúl vagy egyéb szőrös, tollas, pikkelyes házi kedvenc is!

Az ÁLLAT PORTRÉ tanfolyamon megtanulhatod a hozzá szükséges speciális technikákat!

 

 

INGYENES ONLINE RAJZTANFOLYAM
Az alapoktól a portré rajzolásig
Kényelmesen az otthonodból

Azonnal alkalmazható, gyakorlati technikák
Több ezer résztvevő

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!