Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

Több van benned

jarbe0

Betty Edwards jobb agyféltekés rajzolás

Betty Edwards jobb agyféltekés rajzolás varázslata – A TITOK BENNED VAN!

Betty Edwards Jobb agyféltekés rajzolás – Hogyan kezdődött?

„Egy napon spontán módon arra kértem a diákokat, hogy másoljanak le egy fejjel lefelé fordított Picasso-rajzot. Ez a kis kísérlet minden eddiginél jobban rávilágított, hogy rajzolás közben valami nagyon különös történik. Meglepetésünkre az elkészült művek annyira kiválóan sikerültek, hogy meg is kérdeztem az osztályt, hogy tudtak ilyen jól lerajzolni egy megfordított képet, ha rendes állásban nem tudják lerajzolni.
A válasz az volt, hogy nem tudták, mit rajzolnak, mit ábrázol a megfordított kép. Ez volt a legkülönösebb észrevétel, egyszerűen el voltam képedve.”

A fenti idézet írója egy amerikai rajztanár, aki 1926-ban született. Az egész világ azonban úgy ismeri őt, Betty Edwardsot, mint a jobb agyféltekés rajzolás kitalálóját.

Kép forrása: https://vk.com/@risovanie24-chto-takoe-pravopolusharnoe-risovanie

1979-ben jelent meg könyve, mely ismertté tette az egész világon. Írása sok-sok év kutatása és tapasztalása után látott napvilágot, s megváltoztatta sok tízezer, ha ugyan nem több, ember életét.
Betty Edwards: Jobb agyféltekés rajzolás c. könyve több milliós példányszámával azóta is, a világ legszélesebb körben alkalmazott rajztankönyve lett.

Betty Edwards Jobb agyféltekés rajzolás – Tudomány és művészet kézen fogva

Azokban az években a tudományos világ is lázban égett. Roger W. Sperry, neurofizikus professzor és munkatársai már a hatvanas évek vége felé, korszakváltó felfedezést tettek az agykutatás terén. Eme felfedezésért 1981-ben, végül Nobel-díjat is kaptak. Kiderítették, hogy a két agyféltekénk más-más funkciót tölt be.

Bal agyféltekénkkel végezzük:

  • az elemzést
  • az analizálást
  • a logikus gondolkodást
  • azt, hogy a dolgokat egymás utáni történések soraként érzékeljük.

A jobbal pedig:

  • képekben érzékelünk
  • szemlélődünk
  • egyidejű gondolkodásra vagyunk képesek
  • különböző térben és időben történő dolgok között összefüggést tudunk vonni.

Ez praktikusan azt jelenti, hogy más-más módon értelmezzük a környezetünkből érkező információkat, ha egyik, vagy másik agyféltekénk működési módját választjuk. Ráadásul a bal oldalit automatikusan előnyben részesítjük, mert ennek a területe a beszéd, írás, számolás is. Tehát minden olyan funkció, mely biztonságba helyező érzést kelt bennünk.

Itt következett a különleges, ámde pofonegyszerű áttörés a rajztanítást, tágabb értelemben pedig minden egyéb tanítást illetően. Betty Edwards jobb agyféltekés rajzolása pedig épp ezt célozta meg.

Ahhoz, hogy másképp tudjunk rátekinteni ugyanarra a dologra, egyszerűen át kell kapcsolnunk a jobb agyféltekés „üzemmódba”.

Betty Edwards Jobb agyféltekés rajzolás – A jobb agyféltekés üzemmód

Előfordult már veled, hogy csináltál valamit, és annyira elmerültél benne, hogy észre sem vetted, ahogy elrepült az idő? Mintha kiemelődtél volna a környezetedből? Ha szólt melletted a rádió, vagy a tévé, lehet, hogy nem is hallottad?

Ha megéltél már ilyesmit, biztos lehetsz benne, hogy spontán átkapcsoltál a jobb agyféltekés üzemmódba.
Érdekes, de mikor nagyon koncentrálunk valamire, mélyen belemerülünk a figyelmünkkel, mikor alkotni kezdünk, ez az átkapcsolás egyszer csak, mintegy varázsütésre, magától megtörténik. Olyan valóságos, és mondhatni intim közelségbe kerül ilyenkor az ember azzal, amivel foglalkozik éppen, hogy ez valóban elvezet bennünket egy másfajta megismeréshez.

Ezt az átkapcsolást azonban meg is lehet tanulni. Ahogy Betty Edwardsnak a jobb agyféltekés rajzolás elterjesztésével épp ez volt a célja.

Betty Edwards Jobb agyféltekés rajzolás – Új látásmód kialakítása

„Szeretném megtanítani, hogyan kell rajzolni, a rajzolás azonban nem a cél, csupán eszköz. A rajzolás szabadítja fel azokat a speciális képességeket, melyek a rajzoláshoz megfelelőek. A rajzolás elsajátításával megtanulunk másképpen látni…”

Valójában nem is arról van szó tehát, hogy megtanulunk rajzolni. Sokkal inkább arról, hogy megtanulunk másképp látni. Ám ettől furamód elkezdünk másképp rajzolni is, mint addig. Ugye érdekes ez?

Betty Edwards jobb agyféltekés rajzolási módszere meghökkentően egyszerű gyakorlatokon keresztül tanítja meg azt, hogyan felejtsük el, de legalábbis toljuk háttérbe a rajzoláskor azokat az előzetes tudásokat, hogyan kellene a lerajzolandó tárgynak kinéznie. Amikor ennek akarunk megfelelni, akkor a bal agyféltekénk látásmódját használjuk.

Ehelyett jobb agyféltekés üzemmódban arra koncentrálunk, hogy valóban azt, egészen pontosan azt lássuk, ami ténylegesen előttünk van.

Betty Edwards jobb agyféltekés rajzolásának nagy felfedezése, hogyha tisztán a látványra koncentrálunk, és figyelmen kívül hagyjuk az előzetesen belénk rögzült sablonokat arról, amit nézünk, akkor képesek vagyunk meglátni a legapróbb részleteket is, amitől igazán élethű lesz majd a rajzunk.

Betty Edwards Jobb agyféltekés rajzolás – Mindenki művész, csak nem mindenki tud róla

„Mivel látszólag csak néhány ember rendelkezik a látás és rajzolás képességével, a művészeket gyakran istenáldotta tehetségeknek tartják. Sok ember számára a rajzolás folyamata misztikus és valahogy túlmutat az emberi felfogóképességen.”

Betty Edwards, a jobb agyféltekés rajzolás tanítása során ráébredt, hogy a szép, élethű rajzolás ugyanolyan alapvető készsége minden embernek, mint az olvasás vagy a biciklizés. Ha megtanuljuk, mit kell hozzá elsajátítani, akkor azt egy életre megtanuljuk. Nem kell újabb és újabb készségeket tanulni hozzá.

A fejlődés is ugyanannak köszönhető, mint más egyéb esetben

  • a rendszeres gyakorlásnak,
  • a részletek egyre jobb megfigyelésének,
  • a technika finomodásának.

Betty Edwards a jobb agyféltekés rajzolás módszerének alkalmazása során azt is megfigyelte, hogy a hihetetlennek tűnő sikereken felbuzdulva, a lehetetlennek tűnő célok valóra váltásával, az emberek elkezdtek megváltozni, és ez megváltoztatta az életüket is.

Betty Edwards: Jobb agyféltekés rajzolás – Túllépni minden határon

A rajzolás közben elért sikerek önbizalmat, erőt, jókedvet és kitartást adtak az embereknek.
Mindazt, amit Betty Edwards jobb agyféltekés rajzolási módszerével elsajátítottak, nem csupán képzőművészeti alkotások létrehozásakor tudták kamatoztatni, hanem életük szinte bármely területén.

Hogy mik voltak ezek?

  • sokkal jobb megfigyelők lettek
  • észrevettek olyan alternatívákat is, amik fölött addig elsiklottak
  • a világ hirtelen kinyílt számukra
  • sokkal több lehetőséget észleltek a problémáik megoldásának keresése közben
  • bátran, magukban bízva voltak képesek a feladatoknak nekilátni
  • sokkal többször tartottak ki mindvégig, még a legnehezebb helyzetekben is
  • optimistán tekintettek a jövőre
  • képesek voltak hatékonyan cselekedni a céljaikért
  • rendíthetetlenül bíztak a sikerükben

Betty Edwards, a jobb agyféltekés rajzolással, úgy tűnik valami olyasvalamire tanít meg bennünket, ami nemcsak sikeres, de sokkal beteljesedettebb, kreatív, alkotó emberré változtat valamennyiünket.

„Diákjaim, miután megtanulnak rajzolni, leggyakrabban azt mondják, hogy „az élet sokkal gazdagabbnak tűnik”, és „észre se vettem, hogy mennyi a látnivaló, és hogy a dolgok milyen gyönyörűek”. Már ez az újfajta látásmód elég indok, hogy rajzolni tanuljunk.”

Bizonyságul, a fejezetek között megmutattuk neked a Művészház végzőseinek előtte-utána fotóit. Ezekből az elsőt a tanfolyamkezdés napján rajzolják, úgy, ahogy éppen tudják. A másodikat pedig a harmadik nap végén, immár Betty Edwards jobb agyféltekés rajzolási módszerével a tarsolyukban.

Szerinted is látszik a különbség?

Szeretnéd te is megtapasztalni ezt a varázslatos változást, mindössze három nap alatt?
Gyere el hozzánk, és mi megmutatjuk neked a csodát, ami benned lakozik!