Barion Pixel

Több van benned

jobb_agyfeltekes_rajztanfolyam_muller1

Jobbkezessége ellenére bal kézzel rajzolt

Kata igazán nagy kalandba vágott bele a Jobb agyféltekés rajztanfolyamon. Bár balkezesnek született, mégis jobbkezesnek kényszerítették, s elhatározta, hogy visszaszerzi eredeti képességét, hogy “újra” bal kézzel tudjon rajzolni.

Tudom, sokan mások küzdenek hasonló dologgal, így megosztom veletek tapasztalatait:

A tanfolyam után két nappal az alábbiakról számolt be:

“Én az az 53 éves Kata vagyok, aki ‘erőszakos akarattal’ bal kézzel szeretett volna megtanulni rajzolni, annak ellenére, hogy annak idején szó szerint beleverték a jobbkezességet.

Most tudom megfogalmazni az elmúlt hétvége (jobb agyféltekés rajztanfolyam) tapasztalatát:

Bal kézzel való rajzolás közben olyan mélyen el tudtam merülni önmagamba, hogy megszűnt az egóm működni, megszűnt az elvárásoknak való megfelelés kényszere, mert ott volt egy mankó, egy felmentvény, hogy akárhogy is sikerül a rajz (netán rossz lesz) én jobbkezesként ezt bal kézzel rajzoltam.

A harmadik nap végére és most két nappal a tanfolyam után szembesültem azzal, hogy balkezesként tudok úgy működni, szabad lenni, hogy nincs megfelelni akarás bennem és nem kell mentségként felhoznom, hogy bal kézzel rajtoltam valamit, mert a rajz nekem tetszik és megdöbbent, hogy a jobbkezes rajzokhoz képest mennyivel szebb.

A balkezes rajzolás beindította bennem a balkezesség továbbfejlesztését, szeretnék megtanulni szépen bal kézzel írni, szépen rajzolni, megtanulni a finom mozdulatokat, mert miden más területen kétkezes vagyok.

Eddig zokon vettem édesanyámtól, hogy nem hagyott balkezesnek lennem, most megköszönöm neki, mert különben nem tudnék kétkezes lenni. Remélem, hogy ez a fajta ‘megvilágosodás’ más területen is a szabadság megélése felé visz.

Köszönöm Katának és Bélának a hozzám való türelmüket, tanításukat és hogy hagyták, hogy jobb kéz helyett ballal rajzoljak. Köszönöm lányomnak, hogy annyira figyelt rám, hogy ezzel a tanfolyammal meglepett. Oly sok gonddal és figyelemmel titkolta előttem, hogy csak az utolsó napon tudtam meg, hogy a jobb agyféltekés rajzolást kapom ajándékba. És köszönöm magamnak, hogy kitartottam az elhatározásom mellett.”

Müller Károlyné Kata

jobb_agyfeltekes_rajztanfolyam_bal_kez_21

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

INGYENES Online rajztanfolyam!

  • 11+1 gyakorlati TIPP
  • Azonnal alkalmazható technikák
  • Az alapoktól a portré rajzolásig
  • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
  • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
  • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
  • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!