Barion Pixel

Több van benned

mit rajzoljak ha unatkozom 7

Mit rajzoljak ha unatkozom?

Mit rajzoljak, ha unatkozom? – Hányszor tetted már fel ezt a kérdést magadnak?
Ha nem éget a vágy, hogy valamit megrajzolj, akkor igazából nincs kedved komoly, nagy, hosszú ideig tartó rajzokra. Ehelyett inkább alkotni szeretnél… ám ezúttal könnyedebbet, rövidebb ideig tartót, de mégis mindenféleképpen valami szépet! Ami visszatart ettől, az az, hogy nem ismersz elég technikát, amivel ilyenek képeket lehet készíteni. Ezért hát >>> most mutatok neked párat.

Mit rajzoljak, ha unatkozom? – irka-firka, és lám, mi lesz belőle!

Az első, amit megmutatok, az a firkálás. Amikor az ember unatkozik, általában szinte azonnal elkezd firkálni, ha papír és ceruza vagy toll van a keze ügyében. Tudtad, hogy a firkálást lehet művészi szinten is űzni? Csak kezdj neki, engedd, hogy a kezed megtalálja a jól ismert formákat, és egyszerre csak varázslat kerül a papírra. A girbe-gurba vonalakból egy igazi alkotás készül.

Ne ijedj meg a komolyabbnak tűnő témáktól sem. Még portrét is nagyszerűen és gyorsan lehet evvel a technikával készíteni.

Mit rajzoljak, ha unatkozom? – vázlat mesterfokon

Második javaslatom kezdetben úgy néz majd ki, mint egy vázlat. Ám ha tovább folytatod, igazi mestermunka válhat belőle. Kicsi vonalkák tömkelege. Ahol világosabb a felület, ott kevesebb, ahol sötétebb, ott több. Ugye milyen egyszerű? Csak fogod a ceruzádat, vagy a tolladat, és húzogatod a vonalakat egymás után, egymás mellé, és egymás fölé. A sok kis sorból végül kibontakozik az igazi forma.

Legkedveltebb technikája a ma olyan divatos urban sketchingnek és a tájképrajzolásnak. De valójában témaválasztásban nincs határ.

Mit rajzoljak, ha unatkozom? – pont, pont… de most vesszőcske nélkül

Ha valami különlegesre vágysz, ne habozz! Ez lesz a te technikád! Hitted volna, hogy pontok végtelen halmazából ugyanúgy lehet képet alkotni? Méghozzá hihetetlenül szépeket és különlegeset.

 

Sőt! Mutatok egy tuti tippet! Nemcsak papírra, de akár pólóra is készítheted. >>> Máris kész egy menő nyári ruhadarab!

Mit rajzoljak, ha unatkozom? – minta minta hátán

Na, ez az a technika, ami önmagát rajzolja! Ahogy nekikezdesz, egyszer csak azt veszed majd észre, hogy a kreativitásod feléled, és nem győzöd egyre tovább és tovább rajzolni a képedet, mert egyre csak jönnek az ötleteid! A zentangle nem újkeletű dolog, ám minden korban káprázatos a látvány, amit létrehozhatsz vele. Rajzolhatod csak úgy önmagában, vagy egy már meglévő rajzodhoz kreatív háttérként.

Sőt! ha itt-ott hagysz üresen is egy kis papírt, akkor akár színezőt is készíthetsz belőle ajándékba.

Ha pedig már ügyes vagy benne, akkor visszatérhetsz őseredetéhez, ahonnan talál elindult világhódító útjára, és hennafestésként gyakorolhatsz vele a saját bőrödön is.

Lehet, hogy nem ismered még ezeket a különleges rajzolási technikákat?

Ezen könnyen segítünk!

 

Rendeld meg Stílus és karakter online tanfolyamunkat,
ahol részletesen megmutatjuk, hogyan csináld!

És a végén talán te is stílust váltasz!