Barion Pixel

Több van benned

gesztenye_rajz_16

Gesztenye rajz – a rajztéma az úton hever

Gesztenye rajz készítése talán ősszel a legaktuálisabb. A vadgesztenyékkel nem csupán kirándulásokon találkozhatsz. A parkok, a fákkal szegélyezett városi utcák is tele vannak a potyogó termésekkel, amint beköszönt az ősz.

Egy kis játék a gesztenye rajzolás előtt nem csak gyerekeknek

Biztosan te is készítettél az őszi termésekből, Makk Marcit, vagy Geszti Esztit. Néhány fogpiszkáló, egy kis ragasztó és máris kész a termésbábú. Ha van gyerkőcöd, érdemes bevonni őt is a gyűjtögetésbe egy-egy séta alkalmával. Otthon pedig, a fantáziátokat kiélve készíthettek belőlük állatokat, embereket, de akár tárgyakat is.

A kézműves foglalkozások, a pontos illesztések, a kisebb tárgyak megfogása, mozgatása, irányítása csudamód fejleszti gyermeked finommotorikus mozgását. (És a tiédet is.)

Új koordinációs módokat tanul meg, melyek akár új idegpályákat is kiépíthetnek az agyában. Így aztán egy egyszerű játék is komoly fejlődéssel párosul.

TIPP:

Miután elkészült a figura, készítsetek belőle gesztenye rajzot! 

Gesztenye rajz – tüskés gombóc egyszerűen

Mielőtt megnézzük az élethű gesztenye rajz lépéseit maradjunk egy kicsit még a gyerekeknél. Rajztémaként is értelemszerűen adja magát. Nem is bonyolult lerajzolni.

Gesztenye rajz lépésről-lépésre:

  1. Egy kör, melyen tetszés szerint egy kis nyílást rajzolunk. Ha jól megnézed, olyan, akár egy nevető száj.
  2. Ha élethűre akarjátok rajzolni, a héjának mindenképpen adjatok vastagságot.
  3. A félelmetes tüskéket is rá kell rajzolni. Nézzétek csak meg! Van, amelyik egyenesen áll, némelyiknek pedig kicsit elgörbül a vége. >>> A pontos megfigyelés a vonalrajznál is alapszabály! Nélküle nem lehet szép rajzot készíteni.

Ha kész vagytok a körvonallal, így is hagyhatjátok, de ki is színezhetitek, vagy festhetitek.

Gesztenye rajz – a profi megoldás

Felnőttként már igényed lehet az élethű gesztenye rajz készítésére, nemcsak az illusztrációra.

Egyszerű grafittal csodaszép gesztenye rajzot lehet készíteni. Kicsit mókás, de a sorrend és a megfigyelés tulajdonképpen épp úgy zajlik, akár a fenti rajzoknál.

Az árnyékolás módja és technikája adja majd meg a kívánt hatást, amit a Fa rajzolás online tanfolyamon részletesen megtanulsz.

Nézd meg videón lépésről-lépésre, hogy készül a gesztenye rajz

A természet megfigyelése és ábrázolása csodálatosan pihentető, nyugtató és szépséget nyújtó élmény.

Tanulj meg te is élethű fákat, terméseket, virágokat rajzolni!

Kattints a lenti képre!