Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

INGYENES

Már csak eddig:

nap
óra
perc
mp
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Több van benned

INGYENES

DRAPÉRIA RAJZ (1)

Drapéria rajz

Drapéria rajz - a rajztanulás alapja

A drapéria rajz a klasszikus rajztanulás egyik alaptémája. Képzőművészeti iskolákban nincs is felvételi nélküle. Talán az lehet az oka, hogy  később nélkülözhetetlen kiegészítője például a csendélet ábrázolásoknak.

De ugyanígy feltűnhet egy kép hátterében egy szépen komponált függöny, vagy akár emberábrázolásoknál a modell ruhája, mely lágy redőkben omlik alá. Ezek valójában mind-mind drapéria rajzból alakulnak ilyen széppé.

Cézanne: Csendélet almákkal c. festménye

Munkácsy Mihály: Szalonbelső c. festménye

Drapéria rajz – mire kell figyelned rajzolás közben?

Amikor rajzolsz, két elsődlegesen fontos dolog van, amire figyelned kell: mi a forma és honnan jön a fény? Ezek határozzák majd meg, hogyan árnyékold a rajzodat. Erről mesél neked Andi a Drapéria Rajz Online Tanfolyamban az alábbi videóban.

Miért fontos az árnyékolása?

Az árnyékolás azért fontos, mert ez hozza létre azt az optikai hatást, ami azt az érzetet kelti a nézőben, hogy a világosabb részek kiemelkednek (előrébb és közelebb vannak), a sötétebbek pedig besüllyednek (hátrébb és mélyebben vannak). A drapériánál ezek az árnyékok a redőzeten figyelhetőek meg.

drapéria rajz

Legtöbbször nem csupán egyetlen árnyékot kell figyelemmel követned, hanem többet is. Ezért kezdetben fontos, hogy csak pár redő legyen a gyakorló rajzodon, hogy követhető legyen a számuk. Ha már gyakorlottabb vagy, akkor lehet akár nagyon gyűrött, vagy gazdagon és sok irányban redőzött a drapéria. Sőt, akár mintás is!

drapéria rajz

Drapéria rajz - Hogyan ábrázold az árnyékokat a drapérián?

A drapéria, bármilyen anyagból is legyen, minden esetben egy olyan kelme, ami redőket, hurkákat, hullámokat vet. A leggyakrabban nem szögletesen határolódik, hanem puha hajlásokkal. Az árnyékolásnál is ezt kell követned.

Ha ezeket a puha hajlásokat, gömbölyödéseket élethűen szeretnéd ábrázolni, van rá egy remek rajzos trükk: a tónusskála.

Drapéria rajz TIPP:

“Ahogy a neve is mutatja itt nem élesen, kontrasztosan válnak el a tónusok, hanem szép lépcsőzetesen, átmenetesen alakul a sötétből a világosabb felé. Így kell majd őket ábrázolnod a rajzlapodon is.”

Láthatod, hogy ez a téma kellőképpen összetett ahhoz, hogy alapos megfigyeléseket végezhess rajta, és fejleszd általa a rajztudásodat. Ezen kívül számtalan lehetőség nyílik az alkotás során, hogy kreatívan felhasználd, amit általa tanulhatsz!

drapéria rajz

Tudj meg többet az alábbi videóból