Barion Pixel

Több van benned

A portré rajzolás 8. trükkje: Szőrök

Mire figyelj az arcszörzet megrajzolásánál?

Az arcszörzet megrajzolása bizony gondot szokott okozni főleg a kezdő rajzolóknak. Találkozunk vele nem csak a szakáll, borosta, haj esetében, de a szemöldök és szempilla is néha bizony kifog az alkotókon.

Színekben is többféle szőr van. Ugye van fekete, barna, szőke, vörös és ősz. Mindet másképpen kell lerajzolni.

Portré rajzolás esetén itt az szokott lenni leggyakrabban a  probléma, hogy az ősz szőrszálakat is feketével (grafittal) rajzolják meg, így sötét szakállt kapnak, pedig fehér, ősz szakállt szerettek volna a papírra vetni. Érzik, hogy valami nem ok, de nem tudják, hogy hogyan lehetne ezt az ősz hatást elérni.

Ha a szőr fehér, akkor az egyik megoldás az, ha kihagyod azokat a részeket, ahol a szőrszáll van, így fehéren maradnak. Ez egy igen aprólékos, sok munkát igénylő mód.

Végzősünk: Kóka Csilla alkotása

Van még három másik nagyon látványos és egyszerű ősz szakáll rajzolási technika, amit a Jobb agyféltekés rajztanfolyamon fogunk megtanulni.

Sötét arcszörzet rajzolása:

Tehát ha sötét szörzetet rajzolsz, akkor ceruzával húzd a vonalakat és ügyelj rá, hogy felkapd a ceruzád végét ahogy a szőrszál vége felé haladsz, mert így fog elvékonyodni. Ez igaz például hosszú haj, szempilla, szemöldök esetén, de frissen vágott borostánál már nem. Ott nem kell felkapnod a ceruzád végét, mert a szőrszáll a friss vágás miatt nem vékonyodik el.

Ne bajlódj otthon hetekig, hónapokig, évekig mire rájössz a technikára. Gyere el a Jobb agyféltekés rajztanfolyamra, ahol instant módon megkapod a hogyanokat. Azokat jól begyakorlod és otthon már csak mehet az alkotás!!!

“Régen sokat rajzoltam, de abbahagytam, mert nem adták vissza a rajzaim, amit szerettem volna velük kifejezni. Itt rengeteg nagyon jó, nagyon hasznos tanácsot kaptam, ami segít a célomat elérni. És nem mellesleg önbizalmat adott a sok vélemény, hogy jó irányban haladok. Nagyon hálás vagyok! Szívből köszönöm!”

Rénedné Dr. Badrai Bettina