Barion Pixel

Több van benned

A portré rajzolás 1. trükkje: Körvonal

Az első trükk, amit most szeretnék veled megosztani kulcsfontosságú az élethű portré rajzolásban.

Ha ezt nem ismered, akkor alapjaiban ronthatod el a rajzod és könnyen mesefigurássá válik a képed.

Az első szabály a portré rajzolásban:

  • A portré körvonala legyen mindig halvány. Használj hozzá HB-s ceruzát és ne nyomd rá portré rajzolás közben, különben a körvonal ott marad, és egy élethű arckép helyett rajzfilm figura fog visszanézni a lapodról.
  • Rajzolj bátran sok körvonalat a portré készítésekor, mert ezek segítenek Neked abban, hogy az árnyékolás minél pontosabb lehessen.
  • Használhatsz puhább ceruzát is, (2B, 3B, de maximum 4B-set), mert könnyebb eldolgozni. Viszont ezt csak gyakorlott rajzolóknak ajánlom, mivel ezzel is halványan kell dolgozni.

Nézd meg a videót, ahol erről részletesen mesélek neked:

 

(A youtube csatornánkon még sok hasonló hasznos tippet megtudhatsz. A cikk után keresd fel és iratkozz fel rá.)

Kapcsolódj ki és fejlődj tovább!

 

Kapcsolj turbó sebességre a portré rajzolásban

Kapcsolj turbó sebességre a fejlődésben és gyere el a Művészház Jobb agyféltekés rajztanfolyamára, ahol egyéni segítséget kapva, kellemes, baráti környezetben, gyakorlott oktatók vezetnek be a rajzolás trükkjeibe!

“Srácok, Le a kalappal előttetek. Példaképek vagytok a tanulók (számomra mindenképp) számára, elérhetővé teszitek a rajz sikerét, gyönyörét. A környezet hangulatisága, a tudás érthető, logikus átadása és az élmény, nem lehet betelni. Remélem lesz még lehetőségem jönni. Nagyon sok mindent tanítottatok. Mindent köszönök!”

N. Botond,