Barion Pixel

Több van benned

Színes játékok

Játékra fel!

Összegyűjtöttem számodra pár linket, ahol remek játékokat találsz ahhoz, hogy gyakorold a színek helyes meglátását, vagy a színkeverést ingyen, otthonról:)

I.

Ez egy nagyon egyszerű játék, amit gyerekek is játszhatnak. Itt a 3 alapszínből lehet gyakorolni a keverést. Hátránya, hogy kicsit lassú a játékmenet de alapozásnak tökéletes. Várd meg, amíg a jobb oldalon lévő madár felemeli a táblát, amin a kikeverendő szín van.

Ha valamit elrontasz vagy kész vagy egy szín kikeverésével, akkor kattints a jobb oldalon lévő locsolócsőre, ami megtisztítja neked a terepet. 🙂

Alapszínek keverése

 

II.

A második egy egyszerű színkeverős játék, ahol gyakran használt színeket kell kikeverni két színből.

Először nézd meg, milyen szín van felülre írva (ott a szöveg színe is  mutatja, ha esetleg nem angolul tanultál), majd kattints a két kiválasztott színre. Ezután középen  keverd őket össze, majd a jobb felső sarokban található next gombbal kérheted a következő keverni valót. 🙂

Egyszerű színkeverős játék

III.

A harmadik szintén egy színkeverős játék, ahol könnyített pályán, közepesen nehézen és nehézen próbálgathatod tudásodat és fejlesztheted magad. Azért nem egyszerű, azt hozzáteszem:)

Színkeverős játék

 

IV.

Az utolsó játék amit hoztam, az egy izgalmas és gyors színfelismerő játék. Nem egyszerű, az tuti, mert gyorsan kell dönteni és nagyon hamar igen közeli árnyalatokból kell kiválasztani a megfelelőt.

Cserébe igen jól javítja a különféle árnyalatok megkülönböztetését. Rá lehet kattanni, úgyhogy csak mértékkel:)

Színfelismerős játék

 

 

Ahhoz, hogy el tudj készíteni egy színes képet, az első lépés az arányos körvonal rajzolás képességének birtoklása.

Ezen kívül sokat segít az is, ha látod az árnyalatok közötti különbségeket.

Amennyiben a fenti tudásnak még nem vagy birtokában, nézd meg a 3 napos, jobb agyféltekés rajztanfolyamunkat, ami megtanít minderre!

 

Kattints a képre most! 🙂

jobb agyféltekés rajztanfolyam