Barion Pixel

Több van benned

A portré rajzolás 6. trükkje: A száj

A száj rajzolás halála:

Egy portét sokféleképpen tönkre lehet tenni. Hasonlóan az orrhoz, a száj rajz esetében is sokan elkövetik azt a hibát, hogy erős körvonalakkal határolják el a száj rajzot az arc többi részétől. Ez nagy hiba. Így olyan hatást fog kelteni, mintha mesefigura lenne. Ezt SOHA ne tedd!

Ha jól megvizsgálsz bármilyen képet, feltűnhet, hogy a száj színe hasonló a bőréhez. Ezért száj rajz esetén erős kontúrokat nem szabad használnod. A helyett inkább csak halványan rajzold meg és csak a tónusokkal érzékeltesd a bőr és száj szétválását.

Nézd meg a videót, ott mutatom, hogyan.

Emellett a felső ajak szinte mindig sötétebb egy kicsit mint az alsó, mert az árnyékban van, hisz általában fentről kapja a fényt. Erre is ügyelned kell a száj rajz esetén.

Nézd meg a videón, hogy milyen eszközöket tudsz használni és hogyan, hogy élethű száj rajzot készíts!

Hogy lesz szimetrikus és arányos a portré rajzod?

Alakul már a portrénk, jó sok trükköt és titkot olvashattál már itt, de hogy fog ez összeállni egy egésszé? Hogy lesz ebből egy szimetrikus rajz? Hogy tudod az arányokat jól megtartani a portré rajzodon?

Jobb agyféltekés rajztanfolyamon ezekről is lehull a lepel! 🙂 Rajzolj te is olyan élethű portrét, hogy nem csak neked, de a környezetednek is leessen az álla!

“Mindig is nagyon vágytam arra, hogy szépen tudjak rajzolni, de hiába próbálkoztam, végül nem sikerült. Azt hittem a kudarcaim alapján, hogy sajnos nekem ehhez nincs tehetségem, nem született velem ez a tudás. Most a tanfolyam végén, a portrét nézve még most sem hiszem el, hogy ezt én csináltam. Döbbenet! Be is iratkoztam továbbképzésre, nagyon izgatott lettem, hisz azzal szembesültem, hogy mégsem lehetetlen az, amiről már lemondtam korábban.”

Pék-Schmidt Dorina,

jobb agyféltekés rajztanfolyamra jelentkezés