Barion Pixel

Több van benned

Kreativitás fejlesztése

Kreativitás:

A kreativitás nem más, mint amikor a korábbi ismereteinket felhasználva valami teljesen új megoldást hozunk létre.

Íme a 2+1 kreativitást fejlesztő feladat! 🙂

Kreativitást fejlesztő feladat 1#

A jobb agyféltekés rajzolás egy igen hasznos és nagy eredményeket hozó technikája a NEGATÍV TÉR rajzolása. Azt a dolgot, amit éppen szeretnénk lerajzolni pozitív formának hívjuk és mindazt, ami körülötte van negatív térnek. Pl. a szék maga a pozitív forma és azt körül vevő tér a negatív tér.

Nézzetek ki az ablakon és keressetek gyermekeddel minél több negatív teret. Pl. Ne a háztetőt lássátok, hanem az azt körül ölelő felhőket. Millió és millió negatív tér vesz körül benneteket. Legyetek benne kreatívak.

És hogy ez hogyan fejleszti a kreativitást? Úgy, hogy ha szeretne megoldani egy dolgot, vagy egy problémát, akkor néha a szokásos módon nem megy. Ilyenkor kell egy új nézőpontot felvenni, ami egyből megoldja a helyzetet. Ez lesz a “negatív tér” nézőpontja.

Ha gyermeked képes új és új nézpontokat felvenni, mint a negatív tér esetében, akkor az elé álló problémákra a legkreatívabb megoldásokat fogja kitalálni!

Kreativitást fejlesztő feladat 2#

A jobb agyféltekés rajzolás másik átütő gyakorlata vakrajzolás. Ilyenkor úgy rajzolunk, hogy nem nézünk oda a lapra.

És hogy ez miért eredményes? Mert ez nem logikus, ami bizony nem fog tetszeni a racionáli bal agyféltekének, így egy idő után feladja a harcot és akkor kap teret a jobb agyfélteke működése.

Hogyan csináljátok? Tegyetek magatok elé egy tárgyat, amit szeretnétek lerajzolni és tekintetetekkel kövessétek annak körvonalát. A papíron pedig ugyanolyan irányba és sebességgel húzzátok a ceruzátokat. Az eredmény valószínűleg nem lesz életetek legcsodálatosabb rajza. 🙂 De itt nem is ez a cél.

A cél a játékosság és a jobb agyfélteke fejlesztése, amelynek segítségével egyszerűen csak érzünk és cselekszünk.

Kreativitást fejlesztő feladat 3#

Gyertek el a Jobb agyféltekés gyermek rajztanfolyamra, ahol kifejezetten úgy állítottuk össze a feladatokat, hogy a gyerekek abszolút használják, fejlesszék a kreativitásukat.

A tanfolyam során elörszőr eszközöket adunk a kezükbe, ami sokat lendít a rajztudásukon, majd pedig a megtanult módokkal szabadon kitalálva és alkalmazva alkotnak saját csodákat.

Kattints és nézd meg, hogyan!