Barion Pixel

Több van benned

festokes_fokep

Új festőtanfolyam, különleges eszközzel

Újabb festőtanfolyam színesíti a Művészház palettáját! Reméljük, hogy Te is örömmel fogadod majd az új izgalmas eszközt és technikát bemutató tanfolyamunkat!

Mit tanulhatsz legújabb festős tanfolyamunkon?

A tanfolyamon megismerkedhetsz a színek titkaival. Megtudhatod, hogyan keverd ki a különböző árnyalatokat, melyek az alapszínek és még sok mást a színtanról. Emellett egy különleges festési technikát sajátíthatsz el, amelynek érdekessége, hogy nem ecsettel készül, hanem festőkéssel.

A festőkés egy festéshez előszeretettel használt eszköz, ami lényegében egy spatula. Különféle méretben és formában kapható a művészkellék boltokban. Az ezzel készült képek vibrálóan mozgalmasak és nyugodtak is egyben. A festésnek ezt a fajtáját folttechnikának nevezik.

Mi a festőkéses folttechnika?

A folttechnika lényege, hogy egy képet úgy alkotunk meg, hogy nem készítünk pontos ecsetvonásokat, hanem a foltok színeinek variálásával érzékeltetjük az alakokat. Napjainkban ennek a művészeti ágnak jeles képviselője az orosz-izraeli származású Leonid Afremov, aki szemkápráztató alkotásokkal kedveltette meg a világgal a folttechnikát.

Leonid Afremov másolat

Persze ez sem újekeltű dolog, hiszen már több száz évvel ezelőtt is megtalálhatjuk e műfaj művészeit. Tiziano, Rembrandt és Frans Hals is gyakran alkalmazta a technikát festményein, azonban a festőkéses folttechnika legnevesebb képviselői kétséget kizáróan az impresszionista és posztimpresszionista időkből kerültek ki. Utóbbiból Cézanne volt jelentős, míg előbbiből Monet, Manet, Renoir, Sisley voltak kiemelkedőek.

Miért érdemes kipróbálni?

Azért, mert egy új művészeti ágban bontakoztathatod ki kreatív énedet. Emellett igen egyszerű elsajátítani, sok örömet okoz ez a fajta festési mód. Felszabadít, energiával tölt fel és új tudást ad. 🙂

Ha Te is szeretnéd elsajátítani a világon valaha élt legnagyobb festők által kedvelt festőkéses folttechnikát, jelentkezz most tanfolyamra!

Ismerd meg a festőkés használatát, és találd meg Önmagad a festés segítségével!

Színek Világa festőkéses tanfolyamról itt olvashatsz bővebben.

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

INGYENES Online rajztanfolyam!

  • 11+1 gyakorlati TIPP
  • Azonnal alkalmazható technikák
  • Az alapoktól a portré rajzolásig
  • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
  • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
  • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
  • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!