Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

Több van benned

végh zita tollrajz tigris

Tollrajz újratöltve – profit kérdeztem a titkokról :)

Egyszer már írtam Neked a tollrajz mibenlétéről, de úgy éreztem, nem merítettük ki teljesen a ezt a dolgot az első részben. Én pedig nem szeretek félmunkát végezni. Ezért kerestem valakit, akinek a munkái lenyűgöznek és kifaggattam a titkokról.

Egy kedves művésznővel, Végh Zitával készítettem interjút, aki örömmel osztja meg veletek tapasztalatait a tollal való rajzolás témájában.

Fogadjátok szeretettel és tanuljatok tőle;)

Mesélnél egy kicsit magadról, hogyan kerültél közel a képzőművészethez?

Rajzolás vágyam már pelenkás koromban megvolt az ágyam mellett felejtett ceruzával kezdődött, amit boldogan ki is próbáltam a falon. Szüleim elmondása szerint. Persze nem arattam sikert. Mindig is szerettem megfigyelni a világot és ami tetszett, azt megrajzolni. Ezek többnyire állatok voltak.

kutya rajz

Miért a tollal való rajzolásnál kötöttél ki?

Őszintén szólva a ceruzarajzaimmal soha nem voltam és vagyok megelégedve, mert sosem elég fekete a fekete. Mivel többnyire állatokat rajzolok, azokat mikor ceruzával, vagyis mechanikus ceruzával dolgoztam ki nem bírtam elég kontrasztosra dolgozni. Mert a Rotringhoz 2B puhaságú belet kaptam csak, az meg nem olyan sötét. Így jött az, hogy mivel a mechanikus ceruza és a toll sokban nem különbözik -annyi hogy az utóbbit nem lehet radírozni-, áttértem inkább rá.

kutya rajz Végh Zita

Mióta vagy szerelmese a tollrajznak és milyen témában alkotsz legszívesebben?

2013 óta rajzolok szinte csak tollal. Téma az legtöbbször állat, azon belül is kutya, de kezdek megbarátkozni az emberekkel is. De persze ha időm engedi, bármilyen témában szívesen kísérletezem.

Milyen tollat használsz az alkotáshoz, kezdőknek mit ajánlasz? Kell valami “ultraprofi” tollkészlet vagy elég egy mezei 100 Ft-os toll is?

Bármelyik toll jó, itt nem számít a márka. Nem olyan, mint mondjuk a színes ceruza hogy annál a gyerekeknek készült olcsó „nevesincs”, silány minőség. A toll az fog rendesen, azonban célszerű többfélét venni, mert amennyi márka, annyiféle színskála, ami tónusozásnál nagyon előnyös.

tollrajz Angelina jolie

Milyen más eszközök kellenek hozzá?

A többi eszköznél sem bonyolítom túl a dolgot, ott is a legegyszerűbbeket használom. Például papírnál a Dipát, ceruzánál is jó az olcsó, mert a vázlatot szeretem a lehető leghalványabban felvinni és az olcsó ceruzáknál a legfőbb gond –ha fekete-fehérben dolgozunk-, hogy halványak.

Mi az, amiben nehezebb a tollal rajzolás, mint a grafittal?

Nem sokkal nehezebb, inkább türelempróba. No, meg persze hogy nem lehet kiradírozni.

csimpánz toll rajz Végh Zita

Mire kell nagyon odafigyelni, ami általában gondot szokott okozni a kezdőknek?

Folyik a toll, folyamatosan törölni kell, mert ha egy emberi bőrt tónusozol éppen és az arc közepén egy tintapaca lesz, az egész addigi munkát elrontja. Kukába kerül. De egy idő után megszokod a folyamatos törlést.

TIPP: Ha tollal rajzolásra adod a fejed, akkor a rajz közben tarts a kezed alatt egy zsebkendőt. Így pár húzás után letörölheted a felesleges tintát a toll végéről.

Angelina Jolie Végh Zita ballpoint pen drawing

A másik, mivel nem lehet radírozni, a vázlatot a lehető legtökéletesebbre kell rajzolni. Annyi órát szán rá az ember, amíg nem látja, hogy jó a vázlat. Igazából nekem a legnagyobb mumus a vázlat. Ez a művelet az, amit nem szeretek annyira, de enélkül nem lehet belevágni a rajzolásba, így muszáj elkészíteni.

Hol lehet megnézni a munkáidat? Megrendelésre is készítesz képeket?

Honlapom nincs, de van Facebook oldalam és blogom is.
Szoktam megrendelésre is dolgozni, így bátran keressetek:)
kutyarajzok@gmail.com e-mail címen lehet érdeklődni.

Köszönöm Zita, hogy időt szántál rám és lelkes kis művész csapatunkra és felfedtél néhány hasznos tippet.

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

INGYENES Online rajztanfolyam!

  • 11+1 gyakorlati TIPP
  • Azonnal alkalmazható technikák
  • Az alapoktól a portré rajzolásig
  • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
  • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
  • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
  • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!