Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

 • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
 • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
 • mindezt otthonod kényelméből,
 • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

nap
óra
perc
mp
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Több van benned

szép rajzok

Szép rajzok – a tökéletes képek titka!

Mi a szép rajzok titka? Mit tartunk alapvetően szép alkotásnak? Nehéz kérdés – hiszen szubjektív a megítélése. Mindenki más-más dolgot tart szépnek, más az ízlése. Azonban mégis van bennünk valami közös, amire törekszünk. Ez a harmónia, az arányok szépsége. Szemünk érzékeny például a szimmetriára, ezért sokszor ezt keressük, ezt tartjuk kellemes látványnak.

Hogyan készíts szép rajzokat?

Ahhoz, hogy szép rajzok születhessenek kezed nyomán, rendelkezned kell bizonyos rajztechnikai alapokkal. Ezt tulajdonképpen, csak el kell sajátítanod. 🙂 Ez alatt azt értem, hogy a rajzolás tanulható! Nem készség, nem velünk született adottság. Bármilyen hihetetlennek is tűnik, MINDENKI képes rá!

Magadévá kell tenned egyfajta objektív, elemző látásmódot, ezáltal képes leszel rajzolni. Persze a gyakorlás elengedhetetlen a fejlődéshez, de maga a látásmód elsajátítása – például a jobb agyféltekés rajztechnikával – akár pár nap alatt is lehetséges. A gyakorlás pedig hozzásegít majd ahhoz, hogy idővel ne csak másolj, hanem fejből rajzolj, sőt képes leszel a valóságtól elrugaszkodott alkotásokat is készíteni.

Olvasd el cikkünket, hogyan tudod lerajzolni a fejedben elképzelt képet! >>

A szép rajzok látványa

Lehet nem is gondolnád, de maga, a rajz nézése már esztétikai értelmezést jelent. Ilyenkor a néző rengeteg mindent számba vesz, ami alapján eldönti szépnek találja-e a rajzot. Öntudatlanul is, egyetlen pillantás alatt felmérjük, pl. szimmetriát/aszimmetriát, vonalvezetést, kontrasztot, perspektívát, alakformálást, tónushasználatot, nyugalmat/feszültséget, mozgást, ritmikát, egységet, aranymetszést.

A szép rajzok TITKA

Mit tartunk szépnek? Azt gondolhatnánk, ez egy roppant egyszerű kérdés… Valójában nem is biztos, hiszen elég szubjektív dolog ki-mit tart szépnek. Elég csak arra gondolnunk, hogy külön filozófiai ág született ennek tanulmányozására. Az esztétika a szépség természetével foglalkozik. Platón – ókori, görög filozófus – szerint, pl. a művészet feladata elsősorban a szépség megjelenítése.

Azonban vannak bizonyos alapvetések, amiket az emberi szem szépnek ítél meg. Ilyen például az aranymetszés.

Szép rajzok és az aranymetszés

Az aranymetszés vagy aranyarány egy olyan arányosság (arányrendszer), ami egyensúlyt teremt a szimmetria és az aszimmetria között. Ez a legszebb arány, amit tökéletesnek érzékelünk – ráadásul ami mindenhol tetten érhető. Ott van a matematikában, a zenében, és természetesen a képzőművészetben is.  Lehet ez akár egy szép rajz, egy csodás festmény vagy egy gyönyörűen megkomponált fotó.

Az aranymetszés nemcsak a művészetben, hanem a természetben is mindenhol jelen van.

szép rajzok

Forrás: pinterest.com

Az aranymetszés szabályai az emberi testen, ezen belül az arcon is felfedezhetők.

Ismerd meg cikkünkből, az arc arányait! >>

Az aranymetszés arányait tartalmazó formák nagy esztétikai értékkel bírnak. Számos területen alkalmazzák, így a rajzolásnál is.

Tehát arról van szó, hogy szemünk a látványban egy természetes egyensúlyt keres, ami nemcsak szimmetriával valósulhat meg, de fontos szerepe van benne. A szimmetria és aszimmetria egymást kiegészítve és harmonikus egyensúlyt képezve ad egy olyan összképet, amit szépnek találunk.

Gondoljunk akár csak arra, hogy még a legszebbnek tartott emberek arca sem szimmetrikus…, mégis szépnek találjuk őket.

Itt olvashatsz egy részletes leírást, az emberi test arányairól >>

A szép rajzok születése

A rajzolás nem más, mint a látvány lényegének megragadása és rögzítése a papíron. A szép rajzhoz, ahogy már írtam, természetesen technikai háttér kell. Tudnunk kell, hogy rögzíthetjük a látványt, milyen rajztechnikai eszközökkel tudjuk megjeleníteni az elénk táruló vagy a fejünkben lévő képet.

Rajzunk lehet élethű vagy akár el is rugaszkodhat a valóságtól – mindkét esetben születhet ceruzánk nyomán szép rajz.

Egy dologban azonban egyezniük kell! Igazán szép rajzok, csak akkor kerülnek ki kezünk alól, ha élvezzük magát, az alkotást! Hiába minden technikai tudás, trükk, ha nem magáért az alkotás öröméért rajzolunk. Ezen kívül a szabályok görcsös alkalmazását is kerüljük, hiszen ez sokszor merevvé teszi a rajzot. Tehát alkossatok örömmel, szabadon, szívből!

Tanulj meg szép rajzokat készíteni, gyere el a Jobb agyféltekés rajztanfolyamra! 🙂

INGYENES Online rajztanfolyam!

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

 • 11+1 gyakorlati TIPP
 • Azonnal alkalmazható technikák
 • Az alapoktól a portré rajzolásig
 • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
 • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
 • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
 • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!

nap
óra
perc
másodperc