Barion Pixel

Több van benned

rajztábla

Rajztábla választás – 5 tuti tipp

A rajzod minőségét nagyban befolyásolja az, hogy milyen az a felület / rajztábla amin dolgozol. Ha megfelelő rajztáblát választasz, a saját dolgodat könnyíted meg, és nagyobb eséllyel tudsz csak a rajzolásra koncentrálni.

Tippek:

Rajztábla – tipp 1: Használj minél simább felületű rajztáblát.

Ha vékony papírt használsz és rücskös felületen dolgozol,  csíkos, foltos lesz a rajzod, arról nem is beszélve, hogy a rajzlapod is könnyebben kilyukadhat.

Ha igazán szép eredményt szeretnél, akkor használj megfelelő rajzlapot és lehetőleg minél simább felületű rajztáblát. Ha csak rücskös felületű rajztábla áll rendelkezésedre, akkor tegyél egy vastag papírlapot a rajzod alá.

rajztábla rücskös

Rajztábla – tipp 2: Válaszd ki a megfelelő méretet

Ha főleg A4-es méretben rajzolsz, akkor praktikus az A4-es (vagy annál picit nagyobb) méretű tábla, mert kevesebb helyet foglal, könnyebben mozgatható, könnyebben tárolható és könnyebb rá rögzíteni a rajzodat. Ha viszont nagyobb képeket is szeretnél készíteni, akkor érdemes beszerezned egy nagyobb rajztáblát.

papírméret

Rajztábla – tipp 3: Válaszd ki a megfelelő rögzítési módot.

Ha rögzíted a papírodat a rajztáblához, kevesebb lesz rá az esély, hogy elcsúszik a lapod rajzolás közben. Sok helyen árulnak olyan rajztáblát, melynek négy sarkában egy-egy csíptető van, mellyel könnyen odarögzítheted a lapodat. Ennek hiányában, fa rajztábla esetén használhatsz rajzszöget is. Festésnél praktikus módszer a rajzlap odaragasztása a rajztáblához, ragasztószalaggal.

rajztábla rajzszög

Rajztábla – tipp 4: Válassz olyan rajztáblát, melyen tárolni tudod a félkész rajzodat

Ha félig kész rajzodat később szeretnéd folytatni, akkor nagyon praktikus, ha a rajztábládhoz rögzítve tárolod, mert így kevésbé fog meggyűrődni. Ilyen szempontból is praktikus a kapcsos rajztáblát választani mert könnyen rögzítheted vele a rajzodat és könnyen le is veheted róla.

Rajztábla rögzítés

Rajztábla – tipp 5: Hol szerezd be?

Rajztáblát sokféle művész és kreatív boltban árulnak. Mi a legtöbb eszközünket a Panton-tól szoktuk beszerezni, ráadásul azok a tanulóink, akik részt vesznek a jobb agyféltekés felnőtt vagy gyermek rajztanfolyamunkon, 10 %-os kedvezményre jogosító kupont kapnak a Panton-tól. 🙂

A Panton-on kívül ezeket a boltokat és webshopokat tudom még ajánlani:

 

INGYENES Online rajztanfolyam!

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

  • 11+1 gyakorlati TIPP
  • Azonnal alkalmazható technikák
  • Az alapoktól a portré rajzolásig
  • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
  • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
  • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
  • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!