Barion Pixel

Több van benned

rajzolás alapjai_kk

Rajzolás alapjai – Három alapvető titok az élethű rajzoláshoz

Rajzolás alapjai gyanánt mindenki mást ért. Elmondom neked, hogy mi, a jobb agyféltekés módszerek szerint mit tartunk annak.

Rajzolás alapjai – 1. Jelenben lenni

Valójában nem csupán a szép rajzolás, hanem bármilyen hatékony és eredményes munka nem képzelhető el enélkül. Ez nem más, mint teljes figyelmeddel ott lenni a pillanatban. Csak arra figyelni, amivel éppen foglalkozol. Belemerülni annyira, hogy más ne vonja el a figyelmedet.

Ha ez sikerül, csodálatos módon megnő a fókuszáló képességed, méghozzá úgy, hogy közben el sem fáradsz, hanem különleges megnyugvást és ellazulást érzel.

“Nagy élmény volt számomra, hogy teljesen kikapcsolt, hosszú órákon keresztül koncentráltam, úgy hogy a külvilágot teljesen ki tudtam zárni. Ezt még eddig nem sikerült mással elérnem.” R– K. Gabriella

“Lelki békét kaptam a tanfolyamtól, megnyugvást, időt magamra. Szakmailag pedig olyan technikákba nyertem betekintést, és sajátítottam el, amik szinte gyerekjátékká teszik a rajzolást.” Zagyi Fanni

 

Rajzolás alapjai – 2. Pontosan megfigyelni

Ha sikerül a pillanatban maradnod, nagy esélyed lesz arra, hogy képes légy minden eddiginél jobban megfigyelni a dolgokat. Ez egészen káprázatos dolog lesz az első időkben. Olyan dolgokat fogsz észrevenni, amik addig fel sem tűntek, bár elmentél mellettük nap, mint nap. A világ hirtelen kinyílik majd előtted.

“Megtanított más szemszögből nézni rajzolás közben, így teljesen máshogy tudok a dolgokra tekinteni. Nagyon elégedett vagyok, és most már tudom, hogy képes vagyok a lehetetlenre is.”
Kun Szilvia

Rajzolás közben nagy hasznát veszed, ha aprólékosan, hajszál pontosan, centiről-centire képes vagy megfigyelni a lerajzolandó képet. Hiszen a rajzod is akkor lesz valósághű, ha a legjobban hasonlít majd az eredetire. Ezt pedig úgy tudod kivitelezni, ha megtanulsz megfigyelni és így pontosan, de egészen pontosan lerajzolni azt, amit látsz.

Rajzolás alapjai – 3. Azt rajzolni, amit valóban látsz

Köszi, mondhatod. Én mindig azt próbálom lerajzolni, amit látok, de valahogy mégsem lesz olyan. Most elárulom neked a legnagyobb titkot. Az emberek többsége nem azt rajzolja, amit lát, hanem azt, amit tud arról, amit lát. Ez pedig két teljesen különböző dolog.

A fejünkben van egy csomó, nagyon régről ott ragadt séma, sablon, leegyszerűsített kép, amivel gyorsan, lényegre törően és mindenki által felismerhetően tudjuk lerajzolni a dolgokat. És amikor rajzolni kezdünk, automatikusan ezekhez nyúlunk.

Ezek a jelképes rajzok a legkevésbé sem hasonlítanak a valósághoz, inkább olyanok, mintha egy ovis rajzolta volna őket. Mégis mindenki ugyanazt ismeri fel általa. És nincs is evvel semmi baj. Egészen addig, míg nem szeretnél valósághű rajzokat készíteni.

Akkor ugyanis meg kell tanulnod meglátni azt, amit nézel.

Vagyis, meg kell tanulnod a rajzolás alapjait.

“Legjobban az döbbentett meg, hogy eddig csak néztem, de nem láttam rajzolás közben. Nagyon örülök, hogy ilyen “könnyű” látni, azt hittem nehezebb lesz. Köszönöm az élményt! Vissza fogok jönni, mert ez tényleg csoda!”
Bácsi Zsuzsa

“Nagyon szuper volt! Nem hittem volna, hogy a kezdeti pálcikaembertől eljutok 3 nap alatt egy csodálatos portré megrajzolásához. Gratulálok! Sok sikert kívánok Mindenkinek! Hatalmas sikerélményben volt részem, mind a három napon, ami totális önbizalomnövelő!”
T. Gitta

Hogyan lehet meglátni pontosan azt,
ami előtted van?

Erről tanulunk a Jobb Agyféltekés Rajzolás során.

 

Ismerd meg a módszert!

Próbáld ki a tanfolyamot!