Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

nap
óra
perc
másodperc

Több van benned

rajz ötletek_b

Rajz ötletek 1.  – 50 + 1 tipp a kreatív alkotáshoz

Rajz ötletekre mindig szükség van. Miért?

A rajzolás az egyik legcsodálatosabb időtöltés! Mikor elmerülsz az alkotásban, megszűnik körülötted a tér és az idő. Csak te vagy és a rajzod. Teljesen átadod magad a pillanatnak és csodák születnek a kezed alatt a rajzlapon.

Igen ám, de mi van, ha kifogytál az ötletekből? És csak az álladat támasztod, mert nem jut eszedbe semmi? Ezen segítünk most! Felsorolunk neked rajz ötleteket, amikből kedvedre válogathatsz.

Rajz ötletek 1. – emberek minden mennyiségben

A rajzolás csúcsa a portrérajzolás. Biztos, hogy az ínyencek étlapján szerepel.

Portréból is rajzolhatsz mindenfélét. Családi fotók közt, vagy a neten is válogathatsz referencia képeket hozzá.

  1. Női portré
  2. Férfi portré

Minden egyes portréval a rajztudásodat fejleszted. A különféle beállítások, tekintetek, érzelmek újabb és újabb kihívások egy rajzoló számára, hogy élethűen megalkossa azt.

Lehet, hogy még nem próbáltál soha portrét rajzolni? El ne mulaszd ezt a csodát az életedből!

Jobb agyféltekés rajztanfolyamunkon három nap alatt megtanítunk téged az élethű portré rajzolásra!

Nézd meg itt, mi minden vár rád!

  1. Gyerek portré

A gyerekek bőre és izomtónusa teljesen más, mint a felnőtteké. Az arc- és testarányaik is. Ezért a baba portré külön műfajnak számít. A családban pedig mindig van egy gyerek, akit le lehet rajzolni.

  1. Idős ember portré

Itt a kihívás nem a tükörsima bőrfelületekben van, hanem éppen a mély barázdák, ráncok, érett bőrfelületek ábrázolásában.

Azt is megtanulhatod egy-egy ilyen rajz során, hogy valójában hány réteg szükséges ahhoz, hogy elérd a tökéletesen élethű állapotot.

Ebben lehet nagy segítségedre Portré Rajzolás Mesterkurzusunk, ahol kifejezetten a bonyolult arcok rajzolását tanulhatod meg.

  • Elmerülhetsz a részletekben,
  • megtanulsz szabadkézzel,
  • anatómiai alapokon szerkeszteni az arcot.

Szeretnéd ezeket tudni? Akkor kattints és foglald le a helyed itt!

Rajz ötletek 1. – a lényeg a részletekben lakik

Rajz ötletek közé tartozhat az arcnak egy-egy külön részlete. Ha már gyakorlott vagy a rajzolásban, akkor is érdemes ezeket kipróbálnod. Egyrészt, mert például a

  1. szemrajz

rendkívül népszerű ajándéknak számít. Eddig nem volt még ember, aki ne csodálkozott volna rá egy-egy szépen megrajzolt szemre. És szinte nem akadt barátom, aki ne kunyerált volna tőlem már szemrajzot magának. Hiába na, a szem, varázslatos dolog!

Ha már az arc részleteinél tartunk, akkor vegyük sorba az összeset.

  1. szájat rajzolni

szintén izgalmas dolog. Itt a bőrredők, a csillanások, és az elővillanó fogak lesznek azok, amik külön figyelmet érdemelnek.

TIPP! Tudtad, hogy a szájrajzolásnál különféle radírozásokkal, effektekkel még inkább kiemelheted a fény és árnyék viszonyokat?

  1. Az orr
  2. és a fül is

figyelmet igényelhet a rajz ötletek között.

Az orr például a legkényesebb része egy rajznak. Ha elvéted az arányait, vagy az árnyékolását, egyáltalán nem azt a formát fogja mutatni, amit szeretnél. Könnyítésként mutatok erről a kényes területről egy videót neked!

TIPP! Külön érdemes vigyázni az orrnál az orrnyereg ábrázolására. Ezt a részt csak papírceruzával és többnyire puha árnyékolással szabad megalkotni. Körvonalazása általában tilos. Kivéve, ha teljesen profilból látszik az illető.

A portrén van egy nagyon fontos részlet, ami szó szerint megkoronázza a művedet. Ez pedig

  1. a haj.

Lehet

  1. hosszú haj
  2. rövid haj
  3. fonott
  4. vagy loknis

Előbb-utóbb meg kell tanulnod a profi kivitelezését, ha élethű portrét akarsz rajzolni.

Ezeknek a fortélyoknak a profi elsajátítására találtuk ki Hajrajzolás Mesterkurzusunkat.

Nem voltál még? Akkor ez mindenképp rád vár! Iratkozz fel még ma!

TIPP! Hajrajzoláshoz van az a bizonyos trükkös mozdulat, mikor a ceruza végét felkapod a rajzlapról, nem hagyod lent végig. Evvel éred el, hogy a hajszálak vége szépen elvékonyodjon optikailag. Kecses, szellős és libbenő legyen.

A rajz ötletek között izgalmas helyet foglal el

  1. a ruhák megrajzolása.

Sokan nem fordítanak erre túl nagy figyelmet, pedig egy korrektül elkészített ruha a rajzon is nagyon mutatós látvány. Egészen más hatású lesz a rajzod, ha a vászon, selyem, bársony anyagszerűségét is papírra tudod vetni.

Itt sem kell mást követned, mint

  • a tónusok váltakozását,
  • kellő intenzitását, kontrasztját egymás mellett,
  • vagy épp lépcsőzetes egymásba olvadását.

Ha nem próbáltad még, mindenképp érdemes. Nem annyira pepecs munka, mint amilyennek látszik és klasszisokkal megnöveli az elkészült képed értékét!

Ugyanez vonatkozhat az egész alakos képekre, akár felöltözve, akár csupaszon hagyva a testet.

  1. A testrajzolás ezért szintén kivételes, jó ötlet lehet.

És még egy picit maradjunk az emberábrázolásoknál.

  1. csoportkép

Te is találkozhatsz olyan kéréssel, mikor egy párt, családot, vagy embercsoportot kell lerajzolnod. Ez igazából a méretekben fog különbözni a portré eddig felsorolt részleteitől.

Arra kell majd igazán figyelned, hogy sokkal kisebb területen tudsz dolgozni, sokkal finomabb mozdulatokkal kell elérned ugyanazt a hatást, mint egy méretes portré rajzolásakor.

Nemcsak rajz ötletekként, hanem gyakorlásnak is kiváló egy ilyen kép elkészítése.

Rajz ötletek 1. – nem mindegy, hogy milyen az árnyalat

Gyakorláshoz ajánlok még

  1. nagyon sötét tónusú
  2. nagyon világos tónusú képet

Nemcsak kezdő rajzolóknál jön elő az a félelem, hogy nem merik odatenni az erőteljes, sötét tónusokat, hanem éppenhogy csak néhány árnyalatnyit sötétítenek. Így egy unalmas, szürke massza lesz a rajz helyén.

TIPP! Ha odateszed a sötét tónusokat, akkor a világos is fényesebbnek fog látszani!
Ne sajnáld a grafitot! Minden képnek sajátos dinamikája van. És mindegyik árnyalatnak meg kell jelennie rajta, hogy igazán életre keljen, megmozduljon a rajzod!

Ugyanez a bátorság vonatkozik a nagyon halvány tónusú, szinte éteri tisztaságú rajzokra is.
Ott épp ellenkezőleg, nagyon visszafogottan kell dolgozni. Még inkább érvényes, hogy a sötétítéseket több rétegben, leheletfinoman kell odatenni, nehogy foltot hagyjon.

TIPP! Ha nagyobb felületet szeretnél halvány tónussal alapozni vagy építeni (ilyenek általában a bőrfelületek), érdemes papírzsebkendővel, kicsi, apró, egymásba érő, körkörös mozdulatokkal dolgoznod. Így minden egyes grafitszemcse csodálatosan beleolvad a papírba és hihetetlenül egyenletesen tónusozott felületet kapsz majd.

19-50 TIPP-et itt találod!! Kattints ide! ››››››

 

Fejlődnél a rajzolásban?

Iratkozz fel ingyenes online videótanfolyamunkra!