Barion Pixel

Több van benned

koncentracio

Nem tudsz hatékonyan figyelni? Megmutatom, hogyan csináld!

A figyelem az a képesség, ami által képesek vagyunk információkat befogadni vagy figyelmen kívül hagyni.
Leírni egyszerű, mondani könnyű, de a gyakorlatba átültetni, na, az már más tészta. Én sokat küzdöttem figyelemzavarral. Egy dologba belekezdtem és vagy azon kaptam magam, hogy ezer mást is csinálok épp és egyiknek sem érek a végére vagy úgy elábrándoztam, hogy eltel 20 perc semmittevéssel. Idegesítő, nem?

Azóta sok minden változott. Elsősorban Én. Már tudom, hogy milyen, amikor igazán összpontosítok valamire, amikor tényleg Figyelek.
Ha jobban akarsz koncentrálni, figyelmesebben végezni a munkádat vagy bármilyen tevékenységet, ahhoz van egy szuper módszer, amit imádni fogsz. Nekem is ez segített.

figyelem

A figyelem fajtái

A figyelemnek is létezik több fajtája, ezért először vizsgáljuk meg ezeket:

 1. Megosztott: Amikor többfelé irányul a figyelmed, több mindent csinálsz egyszerre. Pl.: Kevered a tésztát a fakanállal, hogy le ne égjen, közben a válladdal tartod a telefont, miközben a gyereket eteted és a lábaddal próbálod arrébb szuszakolni a macskát, hogy ne másszon az asztalra.
  Ez sok hátrányt hordoz magában, hiszen egy feladatot nem vagy képes a legjobb tudásod szerint elvégezni, miközben mással is foglalkozol. Pedig gyakran teszi ezt sok férfi és még több nő. Ez azonban nem hatékony.
 2. Összpontosított: Amikor rövid ideig figyelsz egy dologra. Pl.: Ülsz és olvasol, mert van 20 perc szabadidőd, amíg fel nem kelnek a lurkók és a macska bejön az ajtón. Te rögtön odanézel, majd újra elmerülsz a könyvedben.
 3. Kitartó: Ez az, amire szükséged van. Ez hosszútávra szól. Amikor kitartó a figyelmed, akkor egy dologra koncentrálsz hosszú ideig és semmi sem tud kizökkenteni. Pl.: Leülsz rajzolni és belemerülsz. Csak az van és semmi más.
  A kitartó figyelemmel időt spórolsz magadnak. Sok-sok időt.

A figyelmed egy kincs. Használd ki! Próbálj meg egy kicsit kikapcsolni és csak egy dologra figyelni. Zárj ki minden külső zajt, forrást. Mondjuk, koncentrálj csak az egyik dísztárgyadra. De ne csak nézd, figyeld is meg. Milyen a formája, milyen színek vannak benne, stb. Próbálj minél többet megtudni róla.

Legközelebb elárulom, mi az a titkos trükk, amivel hatékonyabban tudsz majd koncentrálni bármikor!

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

INGYENES Online rajztanfolyam!

 • 11+1 gyakorlati TIPP
 • Azonnal alkalmazható technikák
 • Az alapoktól a portré rajzolásig
 • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
 • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
 • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
 • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!