Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

Több van benned

manga

Manga – a kelet képregényei

A Manga igazán közkedvelt és népszerű manapság. Lehet, nem is gondolnád, hogy a mangának egészen ősi gyökerei vannak… Sőt, ami biztosan meglepetést okoz, hogy kialakulásában Amerika is fontos szerephez jutott. Lássuk mit deríthetünk ki a Mangáról!

 

A Manga eredete

Magának, a szónak van egy általános értelmezése, ami tulajdonképpen képregényt jelent, és így hívják az összes képregényt, ami Japánban készül. Azonban e szó hallatán legtöbben, egy nagy szemű, erős érzelmet kifejező arcú figurára gondolnak.

A japán képregények eredetét, egészen a 12. századig vezetik vissza. Ekkor kezdtek, történeteket elmesélő tekercseket készíteni, melyeken a képsorozat – leginkább tusrajz – mellé szöveget is írtak.

Ez azonban még nem az általunk ismert, hatalmas szemekkel ábrázolt karakterek világa. A modern Manga stílus jóval később alakult ki. Kialakulását illetően a szakértők tábora ugyan két részre szakad, de mindkét esetben közös, hogy a II. Világháború utáni események, valamint az amerikai katonák által Japánba vitt képregények befolyásolták és alakították a modern manga stílusát.

mangaForrás: www.3djuegos.com

Hogy is van ez? Amerika és a manga…

A II. világháború utáni, amerikai megszállási politika megtiltotta a művészet és az írás minden formáját, ami a háborút és a japán militarizmust dicsőítette, de nem akadályozta másfajta művek kiadását, beleértve a mangáét. Ez természetesen utat nyitott a manga terjedésének. 1947-ben végül a Japán kormány betiltotta a cenzúra minden formáját, így az alkotók új erőre kaptak és a manga stílus még erőteljesebb lett.

A modern mangát tehát a történelem eseményei alakították és tulajdonképpen igen erős politikai kényszer hívta életre. Majd az elnyomás után jelentős szerepe volt, a társadalom önkifejeződésében.

A kezdetek meghatározó mangái

Két fontos sorozat, ami jelentősen befolyásolta a jövő manga stílusát.

mangaForrás: bokutoupdtokyo.com

  • Astorboy – egyszerre szupererős robot és egy naiv kisfiú, aki fura módon mégis fejlett szociális érzékenységgel rendelkezik. Astroboy figurája, tulajdonképpen az új, modern japán társadalom lenyomata, ahol már nincs helye a katonai engedelmességnek és az uralkodó feltétlen imádatának.
  • Sazae-san – főszereplője egy női karakter, aki híres kitartásáról, jelleme eltér a hivatalosan elfogadott női mintától.

A két fő irányzat

A manga 1950 és 1969 között nagyon népszerűvé vált, 2 fő irányzata lett:

mangaForrás: qige87.com/dragon-ball-z-wallpaper.html

Sónen – ezt elsősorban fiúknak készítik, jellegzetesen akciódús a története, melynek főhőse, egy fiú. A történetek szereplői sokszor harcosok vagy sportolók. Fontos elemek a barátság, bajtársiasság, helytállás. A fiú karakterek kevésbé kidolgozottak, ellentétben a női karakterekkel, melyek nagyon szépek, külsejük túlságosan is idealizált.

Tipikus sónen manga, a nálunk is jól ismert Dragon Ball.

A 18 feletti fiúknak külön történetek készülnek, ez a szeinen. Tipikus szeinen manga, a nemrégiben megfilmesített Ghost in the shell.

mangaForrás: www.moviemovie.com.tw

Sódzso – elsősorban lányoknak készítik, ezt a motívumok is tükrözik. A történet általában romantikus, sokszor túlságosan érzelgős, esetleg akár tragikus is. Itt természetesen a férfi karakterek kidolgozottabbak.

mangaForrás: alpha.wallhaven.cc

Manga szem

A szem nagyon fontos, nagy és igen kifejező. Ez a leghangsúlyosabb az arcon, nagy részt foglal el belőle. A száj és az orr ehhez képest jóval kisebbek kevésbé kidolgozottak. A manga szem, ezért kifejezetten alkalmas a karakter érzelmeinek kifejezésére. Attól függ hogyan rajzolod le, lehet épp sír, dühös, vidám, stb. Ezenfelül a karakter jellemét is meghatározza.

Tudj meg többet a manga szem rajzolásáról, ITT >>

Orr

Viszonylag jellegtelen, főleg a mérete. A manga lányok orra kisebb is, mint a fiúké. Van olyan eset is, amikor szinte csak jelképesen, akár egy ponttal vagy egyetlen vonással jelenítik meg az orrot.

Száj

Sokszor ez is csak egyetlen vonás, de a mangában a szájnak is fontos szerep jut az érzelmek kifejezésében. Pont az a nagyszerű benne, hogy pár vonással érzékeltesd a karakter hangulatát. A szájra tehát érdemes odafigyelni, még akkor is ha nem kidolgozottság jellemzi.

Fej

A fej kicsi, főleg a hatalmas szemekhez képet. A fej megrajzolásánál igen fontos a stílusra jellemző arányok megválasztása.

Nézzétek meg ezen a videón, hogyan készül egy egyszerűbb manga lány arca. A fej arányainak megrajzolása jól követhető! >>

Forrás: youtube.com

Haj

A hajat legtöbbször tincsenként ábrázolják. Rövid haj esetében, főleg fiúknál sokszor szétáll, a szélrózsa minden irányába. Annak ellenére, hogy a hajat nem realisztikus formában ábrázolják, mégis igen jól érzékeltetik a haj természetes esését, különböző szituációkban.

Ebből a videóból 3 különböző manga lány hajrajzot is elleshetsz! >>

Forrás: youtube.com

Manga rajzoktatás

A Művészház palettáján újabb színfolt, a Manga rajzolás GYERKEKNEK!

Várja a gyerekeket, a  különleges MANGA stílus!

manga

Forrás, felhasznált irodalom: wikipedia.org/A_manga_tortenete, youtube.com

Főkép: openclipart.org

 

Gyere el Te is a Manga kezdő rajz tanfolyamra,

ahol 2 nap alatt megtanulod, hogy varázsolj igazán látványos képeket!

Fejlődj tovább és ismerj meg egy új technikát, a maga rajzolás technikáját!

 

 

INGYENES Online rajztanfolyam!

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

  • 11+1 gyakorlati TIPP
  • Azonnal alkalmazható technikák
  • Az alapoktól a portré rajzolásig
  • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
  • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
  • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
  • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!