Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

nap
óra
perc
mp

Több van benned

Ne hagyd ki!

kutyás rajzok

Kutyás rajzok – Hogyan rajzolj élethű kutyát?

Kutyás rajzok százával találhatóak mindenfelé. Gyerekkorunk örök rajzfilmes kedvencei, Plútó, Snoopy, vagy akár Frakk, a macskák réme. Nem is ábrázolhatjuk őket másképp, mint mesebeli figurának.

Ha azonban túllépünk a mesék idején, már élethűbb rajzokat alkothatunk. A kutyás rajzok sokféle technikával készülhetnek. Lehet közöttük olyan, amelyik fehér pasztell ceruzával készült.

Vagy egyszerű golyóstollal rajzolják.

Esetleg akvarellceruzával, aminek egészen olyan a hatása, akár egy könnyed akvarell festménynek.

Mi most a grafitos technika fortélyait mutatjuk meg neked.

Kutyás rajzok – nincs kutya árnyékolás nélkül

Az árnyékolás megkerülhetetlen az élethű rajzolás során. Az árnyékolás révén kapja meg a képed azokat a mélységeket és fényeket, amitől optikailag domborodik és süllyed, vagyis amitől valódinak tűnik majd.

Kutyás rajzokat lehet egyszerű árnyékolással készíteni.

Ebben az esetben a szőr nem olyan részletesen kidolgozott. Jelzésszerű is maradhat. Ha ránézel, mégsem támad hiányérzeted, mert az árnyékolás megadja a kutyus karakteres jellemzőjét, amitől még a fajtája is felismerhetővé válik.

Kutyás rajzok – tovább az élethű ábrázolásig

A kutyának, akár bármilyen más állatnak, különleges kültakarója van: a szőre. Ennek a rajzolását kell jól eltalálni ahhoz, hogy igazán élethű kutyát tudjunk rajzolni.

A szőr rajzolásánál négy nagyon fontos dologra kell figyelned:

  • a hosszára
  • a tónusára
  • az irányára
  • a sűrűségére

Ábrázolnod kell a különféle árnyalatokat. Ehhez többféle ceruzát érdemes rajzolás közben használni. A világosabb szőrökhöz keményebb, H-s jelzésű ceruzákat, a sötétebbhez pedig 6-8B-seket is akár.

Különösen figyelni kell a finomabb, vagy élesebb tónusváltásokra, ha foltos kutyát rajzolsz.

Kutyás rajzok – mitől vékonyodik el a szőrszál a papíron?

Hát először is attól, hogy tűhegyes ceruzával rajzolsz.

Jól jegyezd meg:
szép, vékony, szőrszál-vonalakat csak kihegyezett ceruzával lehet húzni
.

Másodszorra pedig a szőr rajzolásnak van egy különleges és varázslatos módja, amitől a szőr vége valóban elvékonyodik, akár az életben. Itt is érdemes alaposan megfigyelni, milyen hosszan és milyen irányban nő a szőr az adott területen. Amikor pedig a szőrt rajzolod, vagyis vonalakat húzol egymás mellé, a ceruzádat nem hagyod végig lent a papíron. A mozdulat végén felkapod egy kicsit. Hasonlatos ez ahhoz, mint mikor a repülőgép felszáll a kifutópályáról. Kis lendület, húzod a vonalat, aztán finoman felkapod a végét. A szőrszál csodálatosan el fog vékonyodni, akárcsak a való életben.

Ha a kutyás rajzoknál betartod ezeket a jótanácsokat, akkor a rajzod láttán nagyon sokan fogják azt mondani, hogy: woooow… vagyis, még inkább stílszerűen, hogy: Vaúúúúúú! 🙂 

Tetszettek a tippek, amit a szőrrajzolásról elmondtunk?

Szeretnél többet is megtudni, a szőrök, bőrök, tollak és pikkelyek élethű ábrázolásáról?

Gyere el Állatportré Rajzoló Tanfolyamunkra,
ahol eláruljuk az állatrajzolás alapvető és különleges titkait neked!

Kattins most és nézd meg!