Barion Pixel

Több van benned

foszforeszkáló festék

Foszforeszkáló festék – fény az éjszakában

A foszforeszkáló festék igazán sokoldalúan használható. Manapság már számos színben és helyen elérhető ez a kiváló dekorációs kellék.

Milyen kellemes, amikor egy nehéz nap után hazamész, lekapcsolod a villanyt és egy új világ tárul a szemed elé a sötétben.

Mi a foszforeszkálás?

A foszforeszkálás nem más, mint amikor az adott anyag elnyeli, elraktározza a fényt, majd idővel, fokozatosan kibocsájtja.

Tehát csak egy ideig képes világítani.

foszforeszkáló festék

A foszforeszkáló festék felhasználása

Nagy keletje van manapság a sötétben világító falfestésnek. Nem csoda, hiszen gyönyörű képekkel lehet díszíteni a nappalit, a gyerekszobát, de akár még a konyhát is.

Ennek egyik magyarországi jeles képviselője Fábián Bogi, aki varázslatos képekkel kápráztatja el megrendelőit, hiszen egészen új világokat teremt a festményei által.

Egy másik felhasználási mód ugyanúgy dekorációs célokat szolgál. Nyugodtan dobd fel a foszforeszkáló festékkel a vázád, a poharad vagy akár a lámpád is.

Igazából szinte bármit látványosan lehet vele díszíteni.

Előnye, hogy nappali fénynél alig látszik, ezért akár egy, már dekorált felületet is fel lehet vele dobni.világító festék

Nekem is volt ilyen festékem. Egy hobbiboltban vettem még évekkel ezelőtt egy kis tégelyt.

Azért volt rá szükségem, mert sosem találtam a tök sötét lakásban a villanykapcsolót. Ezért gondoltam egyet és minden villanykapcsolóra festettem egy vastag csíkot, hogy lássam a sötétben is.

Ezen a gondolatmeneten elindulva, nyugodtan be lehet festeni a bútorok olyan éles sarkait, amikbe előszeretettel rúg bele az ember sötétben.

Az egyik honlapon azt olvastam, hogy még horgászathoz is használható, például a csalik befestésére.

Akár ékszerek részeit is be lehet vele festeni. Képzeld el, milyen szuper lenne, ha véletlenül kiesik a fülbevalód, amit befestettél korábban, de te nem esel pánikba, hanem csak lekapcsolod a villanyt és már meg is találtad. 🙂

Csak fehér színű létezik?

Nem, különféle színekben is kaphatóak a festékek. A zöldtől a kéken, pirosan át, egészen a sárgáig. Sok árnyalat áll rendelkezésére a festésre vállalkozóknak.

Sőt, különféle kiszerelések is léteznek belőle.

Itt meg tudsz nézni néhány foszforeszkáló festéket.

Vannak rendes foszforeszkáló festékek, azonban léteznek világító paszták is, amiket még fugára is használhatsz.

Hogyan használjam?

A használata egyszerű. Ugyanúgy kell használni, mint bármely festéket, hiszen ezeknek is akrilfesték az alapja. Ecsettel fel tudod vinni a kívánt felületre.

Állaga sűrűbb, mint a hagyományos akrilfesték, ezért, ha hígítani szeretnéd, akkor csak egy pár csepp vizet kell használnod.

használd nyugodtan különféle méretű és formájú ecsetekkel. Sőt, mivel elég sűrű, akár festőkéssel is alkothatsz vele! Előnye továbbá, hogy száradás után vízállóvá válik.

 

INGYENES Online rajztanfolyam!

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

  • 11+1 gyakorlati TIPP
  • Azonnal alkalmazható technikák
  • Az alapoktól a portré rajzolásig
  • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
  • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
  • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
  • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!