Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

 • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
 • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
 • mindezt otthonod kényelméből,
 • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

nap
óra
perc
mp
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Több van benned

fa_rajz_1

Fa rajz – mitől lesz igazán élethű és természetes?

Fa rajz, ismét egy izgalmas téma. Ha jól megfigyeled az egyes fákat, valójában olyanok, mint az emberek. Hiába tartoznak ugyanazon fajhoz, mindegyiknek saját személyisége, jól felismerhető jellegzetességei vannak.

Most megnézzük, mik teszik ennyire különlegessé a fákat, mert épp ezek azok, amik alapján igazán élethű fa rajzot tudsz majd készíteni.

Fa rajz – az első pillantás

 

Ha gyakorlott vagy a fák ismeretében, már első pillantásra meg tudod mondani, épp melyik fáról van szó. Termetük, magasságuk, lombkoronájuk eloszlása, vagyis egész alakjuk könnyedén felismerhetővé teszi őket. Ezt jól lehet használni majd a körvonalak megrajzolásánál. Könnyen kiválaszthatod a jellegzetes vonalakat, amik alapján felskicceled a fa rajzot.

 • A törzsét,
 • a lombkoronája körvonalát,
 • a kisebb-nagyobb kilátszó ágakat,
 • sőt, egyes árnyékos részeit is berajzolhatod.

Többet szeretnél tudni a fa rajzolásról?

Iratkozz fel most ingyenes online Fa Rajz minikurzusunkra!

A tanfolyamon megtanulod

 

Fa rajz – árnyékolni, akár egy embert

A fa rajz sem egyéb, mint egy portré. Igaz, sajátos portré, hiszen most nem egy embert rajzolunk. De ha kész vannak a körvonalai, ugyanúgy neki kell fognunk az árnyékolásnak.

Itt is jó alaposan meg kell figyelned, hogyan váltakoznak a fényes és árnyékos tónusok, akár a lombkoronájában, akár a törzsén, a kéreg töredezettségénél.

Végzősünk, Erdély-Horváth Edit alkotása

Általában egy bizonyos irányból érkezik a fára a fény. Ezen az oldalon világosabb tónusokkal kell dolgoznod, vigyázva arra, hogy a természetes hatást vissza tudd adni. És itt álljunk meg egy pillanatra! Az igazán természetes hatás egyetlen módon érhető el: a fényes és árnyékos részek váltakozásánál el kell felejtened a sormintaszerűséget!

 

Fa rajz – mitől lesz természetes hatású?

Egy kisebb méretű képnél (vagyis nem életnagyságúnál) nem vagy képes minden apró részletet egy az egyben visszaadni a fa rajzon. Ezért néhány apró trükkhöz folyamodhatunk.

 • Készítsd el úgy a fa rajzodat, hogy hatásában legyen olyan a felület, mint az eredetin látható.
  Ha a lombot pl. úgy rajzolod meg, hogy a levelek kerek, vagy ovális alakját sűrűn egymás mellé, alá, fölé rajzolgatod, némi átfedéssel itt-ott, olyan hatása lesz, mintha egyenként rajzoltál volna le minden falevelet.
  Ha a fa kérgének irányában satírozol és itt-ott besötétíted, ahol árnyékosnak látszik, máris sokat tettél azért, hogy élethűbb legyen a rajzod.
 • Akár a leveleket, akár a törzsét rajzolod és árnyékolod, először bontsd nagyobb egységekre.
 • Figyeld meg, hol vannak a nagyon sötétbe hajló, teljesen árnyékos részek, és hogyan kanyarognak, ívelődnek közötte a világosabbak?
 • Miközben ezeket megpróbálod leutánozni, nagyon fontos, hogy ne egy folyton ismétlődő, szabályszerű sormintát rajzolj, hanem szabadon és természetesen ábrázold a tónuskülönbségeket.
  Figyeld jól meg, hogy a lombos részek hol és hogyan borulnak egymásra, hiszen ezeknek a kisebb egységeknek a tetejét kell világosabbra, az alját pedig sötétebbre satíroznod.
 • Végül érdemes a saját árnyékot és a vetett árnyékokat is megfigyelned és megrajzolnod a fa rajzodon.
  A saját árnyék általában egy-két tónussal világosabb szokott lenni, mint akár a lombrészek, akár a fa törzsének vetett árnyéka. Ez utóbbiak lehetnek egészen feketék is akár.

Fa rajz – ha igazán egyedire akarod

A fa levelei és törzsének rovátkái azok, amikről végérvényesen felismerhető és beazonosítható egy fajta. Ezért, ha teljesen élethűre akarod rajzolni, akkor érdemes a jellegzetes levélformákat és a kéreg mintázatokat is leutánoznod.

Ha nem egy jól látható fotóról készítesz fa rajzot, akkor nem árt utánanézned, hogy az illető fafajta hogy néz ki közelebbről. Remek rajzos képeket találsz botanikai könyvekben, vagy népszerű növényhatározókban. Ha szerencséd van, még a kérge rajzolatához is találsz ugyanott útmutatót.

Forrás: Fürkész Könyvek, Fák c. sorozat

Ezután már tényleg nincs más dolgod, mint ezeket a jellegzetes ismertetőit is megjeleníteni a fa rajzodon.

Szeretnél Te is élethű fa rajzokat készíteni?

Katt a lenti képre!

nap
óra
perc
másodperc