Barion Pixel

Több van benned

csillag rajz_kk

Csillag rajz – ragyogtasd fel az ünnepet!

Az ősz beköszöntével egyre rövidülnek a nappalok, egyre hamarabb tűnnek fel a csillagok is az égen. És szeptember végén már akár a karácsonyra is gondolhatunk, melynek egyik fő motívuma a csillag. Hiszen ez volt az a szimbólum is, ami a Születés misztériumát megjövendölte, és ami Karácsony Szent Estéjének egyik jelképévé vált. Ezért elmaradhatatlan karácsonyi kellékként ezt az eseményt is megrajzolhatod.

De a csillag visszaköszön a fenyőfa csúcsdíszeként, a csillagszóró fényében, vagy akár a mézeskalács formájában is.

Hamarosan el is kezdhetsz kreatívan készülni saját magad gyártotta csillag rajzzal, amivel az otthonod, vagy leendő fenyőfádat díszíted majd fel.

Csillag rajz – mit is kezdhetsz vele?

Színes kartonpapírból kivágva, kisebb-nagyobb méretekben az egész lakás dísze lehet.

Ha több méretben vágod ki, és több színt vagy egy színnek a különféle tónusait kombinálod, igen mutatós hátteret, vagy tértöltő dizájnt készíthetsz.

Duplán összeragasztva kis zsineget fűzhetsz a ragasztásba, amivel fel is akaszthatod, vagy girlandot készíthetsz belőle. Az eredeti formát változatossá, színessé, csillogóvá teheted színezéssel, festéssel, vagy akár csillámporos ragasztással.

Csillag rajz – Nézzük a klasszikus formákat!

A legegyszerűbb a hat- vagy nyolcágú csillag rajzot készíteni, hiszen ezek két-két ismert mértani formából is gyorsan és precízen megrajzolhatóak.

A hatágúhoz elegendő két egymásba fordított, egyenlő szárú háromszöget lerajzolni.
A nyolcágúhoz Spedig két egymáshoz képest 90 fokban elfordított négyzetet. Máris készek a csillagaink. S

Szépítő trükk lehet, hogy nem teljesen egyenesen rajzolod meg a mértani testek oldalát, hanem kissé homorúan. Így máris vittél bele egy kis kreativitást.

 

 

Ennél picit bonyolultabbak a hét- vagy kilencágú csillag rajzok. Ha nagyon pontosan akarod lerajzolni, akkor érdemes szögmérőt használni hozzá. De az sem baj, ha nem teljesen szabályos a csillag. Így még talán bájosabbnak, élőbbnek is tűnik.

Csillag rajz – egyetlen vonallal

Igazán nagyszerű játék kipróbálni, hogyan lehet egy csillagot egyetlen vonallal lerajzolni. Nézd csak, mutatom a sorrendjét!

 

Csillag rajz – nemcsak vidámaknak

Csillagot rajzolhatsz úgy is, mintha önálló figura lenne. Ilyenkor egyszerűen egy arc kell a belsejébe. Úgy is tekinthetsz rá, mintha egy figura lenne. Kezet-lábat is rajzolhatsz hozzá. Vidám szórakozás lehet megszemélyesített csillagkoma ábrázolása. Jól mutathat a gyerekszobában is akár. Ráadásul nemcsak karácsonykor.

 

Csillag rajz – dimenzionáltan

Izgalmas változat, ha egyszerűen a rajzlap széléig leismétled a csillag formáját. Egy ilyen rajz még egy kis térbeli hatással is bír. Bármelyik csillagformát végtelenné lehet tágítani evvel a megoldással.

 

Csillag rajz – világítva

Ha valami különlegeset akarsz csinálni, fess vastag akvarell papírra, világító akrilfestékkel különböző nagyságú és ágú csillagokat. Ha kész, vágd ki pontosan a körvonalai mentén, és erősítsd a falra, az ágyad köré, vagy fűzzétek fel a lámpa körül. De akár a karácsonyfa éke is lehet.

Bármelyik megoldást választod, a csillagok garantáltan világítani fognak, amint leszáll az éj.
Mindenképpen kreatívabb megoldás, mint a készen vásárolt foszforeszkáló műanyag csillagok.

forrás: annahaus.eu

Ha fejlődni szeretnél a rajzolásban,
és szeretnél komolyabb műveket is elkészíteni,
látogass el hozzánk, a Művészházba.

Itt megtanulhatsz mindent, ami a szép rajzok elkészítéséhez szükséges.