Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

Több van benned

akvarell papír_kk

Akvarell papír – melyiket válaszd? hogyan használd?

Akvarell papír – miben különbözik a rajzlaptól?

Akvarell papír elsősorban az akvarell festéshez szükséges. Egészen más használatnak van kitéve, mint a rajzlap. Festés közben különböző mennyiségű víz éri, amitől bizony nem ázhat el. Ezért jóval vastagabb, keményebb, súlyosabb és egészen más állagú, mint a többi papír.

Jellemző, hogy súly szerint különböztetik meg őket.
Általánosan a 200-300 grammos papírokat használhatod, de vannak ennél jóval vastagabbak is. A 300 grammos, vagy afölötti papír már jól bírja a többszöri vizezést is.

Akvarell papír – milyen fajtái vannak?

Nemcsak a súlyuk, de a felszínük is eltérő lehet. Textúrájuk a durván raszterestől az egészen simáig terjedhet. Különbözőségük a gyártási eljárásból fakad.

  • A simábbak általában melegen sajtolt papírok. Ezeket nagy nyomás alatt, hőkezeléssel gyártják.
  • A durvább felületűeket hidegen sajtolják. Alacsony nyomáson préselik és az eljárás során nem használnak hőt, így sokkal hepehupásabb a felületük.
forrás: rajzshop.hu

Akvarell papírokat kapsz

  • standard méretű tömbökben,
  • vagy különböző nagyságú ívekben. Ilyenkor te szabhatod az alkotásodhoz megfelelő nagyságúra.

Akvarell papír – egy extra tipp

A barázdált textúrájú akvarell papírok közül a simábbakat, szemfüles rajzolók szívesen használják olyan alkotásokhoz, amihez alapvetően ilyen felület előállítása szükséges. Például egy idősebb, ráncos, gyűrött arc, egy régies hatású tájkép vagy épület ábrázolás.

Akvarell papír – Hogyan használd a festéshez?

Használhatod

  1. szárazon
  2. nedvesen
  3. benedvesítés után szárítva

Festés közben tégy alá fából készült rajztáblát, vagy rétegelt lemezt. Minden esetben érdemes maszkoló szalaggal leragasztanod mind a négy oldalát.

  • Ha szárazon használod, azt jelenti, hogy miközben festesz, az akvarell papírod száraz. Csak annyi víz kerül rá, amennyit a festett helyekre az ecseteddel felviszel. Ez az eljárás kontúrosabb képek festésére alkalmas. Csak ott lesz finoman elmosódott, ahol a festék felvitele előtt, vagy utána bőven használsz még vizet. Ettől a módszertől lesz a legkevésbé hullámos festés után a papírod.

 

  • Ha nedvesen használod, azt jelenti, hogy festés előtt, az egész lapot benedvesíted. Majd lecsorgatva róla a felesleges vizet, azonnal munkához kezdesz. Ilyen alaposan benedvesített papíron gyönyörű, egymásba folyó, sejtelmes, alig kontúrozott képeket tudsz készíteni, hiszen a felvitt pigment azonnal terjedni kezd a papíron. Kiválóan alkalmas álomszerűen lágy képek alkotására. Mikor megszárad, könnyen hullámos lehet. Ha kész a mű, érdemes egy-két éjszakára 8-10 kg súlyt rátenni, amitől szépen kiegyenesedik.

  • Ha benedvesítés után szárítva használod, azt jelenti, hogy az egész lapot alaposan bevizezed, és gyors csöpögtetés után ragasztod fel a rajztábládra. Ott várod meg, míg teljesen megszárad, és csak ezután kezdesz a festéshez. Az így felfeszített papír tükörsima marad akkor is, ha jócskán és többször bevizezed festés közben. Rugalmasan visszasimul száradás után az eredeti állapotára.

Ugye, te is kedvet kaptál kipróbálni
a különböző akvarell papírokat?

Szeretnéd megtudni, mitől olyan élvezetes az alkotás rajtuk?

 

 

Próbáld ki a speciális fogásokat és tanuld meg az AKVARELL FESTÉS alapvető trükkjeit,
két napon keresztül,
AKVARELLFESTŐ TANFOLYAMUNKON!