Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

nap
óra
perc
mp

Több van benned

Ne hagyd ki!

betty edwards jobb agyféltekés rajzolás

Mitől működik a Jobb agyféltekés rajzolás – Betty Edwards a Jobb agyféltekés rajzolás kifejlesztője elmondja

Betty Edwards a jobb agyféltekés rajzolás édesanyja

Igen, tényleg Ő az. 🙂

Betty Edwards a jobb agyféltekés rajz módszerének kitalálója, kidolgozója és mindene egyben. A jobb agyféltekés rajzolási módszer mára már milliókat tanított meg élethűen rajzolni. És milliók kapták vissza az önbizalmukat is a segítségével.

Röviden Betty Edwardsról

  • 1926-ban született San Franciscóban, az Egyesült Államokban
  • 1947-ben a Kaliforniai Egyetemen szerzett rajztanári diplomát, majd később ugyanitt doktorként végzett művészeti, oktatási, illetve pszichológiai területen.
  • 1979-ben jelent meg Jobb agyféltekés rajzolás című, világhírűvé vált könyve
  • Rajz- és művészeti tanárként oktatott különböző iskolákban festést, rajzolást, művészettörténetet, színelméletet, illetve rajztanárokat is képzett
  • 1991-ben vonult nyugdíjba a Kaliforniai Állami Egyetemről
  • A mai napig világszerte tart előadásokat és workshopokat, valamint vállal tanácsadást cégek számára is (pl. Walt Disney Company vagy Apple Inc.)
  • Az idén 89 éves, életvidám Betty Edwards imád olvasni, kertészkedni és főzni is. Természetesen a művészetek iránt is mély érzelmeket táplál. Nem csupán a rajzolás tartozik az érdeklődési körébe, sok más technikát is kedvel.
  • Jelenleg a dél-kaliforniai San Diego közelében él

További információ Betty Edwardsról angol nyelven a Wikipedián itt olvasható: Betty Edwards

„A rajzolás egy célt kell, hogy szolgáljon, mégpedig azt, hogy találkozz a tapasztalás valóságával… hogy még tisztábban és még mélyebbre láss.” Betty Edwards

Betty Edwards élete

A jobb agyféltekés rajzolás megalkotása és a titkos összetevő

Betty Edwards elhivatottsága a rajzolás és rajztanítás iránt mérhetetlen volt. Azonban nem értette, hogy egyes diákoknak miért megy jobban a rajzolás, míg másoknak kevésbé. Ő azt akarta, hogy a rajzolás mindenkinek jól menjen, élvezetes és sikerélményben gazdag legyen.

Vannak akik tehetséggel születnek, de senki sem születik jártassággal.

Ez egy olyan kulcsmondat, amit nem tudom, hogy Betty Edwards ismer-e, de az biztos, hogy azért kezdett el kutatni, hogy mindenki használható tudást szerezhessen a rajzolás terén.

Itt kezdődött a kutatás.

agykutatás

Először a tanulókat kérdezgette arról, hogy, mitől könnyű vagy nehéz számukra a rajzolás. A kapott visszajelzésekből kiindulva már tudta, hol kell keresnie a válaszokat.

A titkos összetevő a jobb agyféltekés „levesben” Roger Sperry, Nobel-díjas kutató, illetve felfedezése volt, aki az emberi agy feltérképezésében és megismerésében ért el rendkívüli eredményeket. Rájött, hogy az agyunk két agyféltekéje két különálló rendszerként működik és más-más tevékenységekért felelős.

Betty ezekkel az agykutatási eredményekkel felvértezve kezdte el kidolgozni azt a forradalmi módszert, amelyről később megjelent nagysikerű rajztankönyve is, melyet több millióan vásároltak meg szerte a világon. Ezt követte két másik könyv is a belső művész megtalálásáról, illetve a színek használatáról.

A jobb agyféltekés rajzolás módszere, ahogy Betty Edwards látja

A rajzolás valójában nem olyan bonyolult: A látás a nehézség, pontosabban egy bizonyos látásmódra való átváltás. … Azt gondolhatnánk, hogy ahogy látunk, az teljesen jó, a rajzolás okoz gondot.

Ennek éppen az ellentettje igaz, ezért a gyakorlatokat úgy állítottuk össze, hogy elősegítsék ezt a mentális átváltást és annak kettős előnyét.

Először is, tudatos akaratból belépést biztosít a vizuális, észlelő gondolkodásmódba, hogy részesei legyünk a középpontba állított tudatosság élményének, másodszor pedig másképpen látjuk a dolgokat. A rajzoláshoz ez a két képesség szükséges…

jobb agyféltekés rajzolásA gyakorlatok összetett hatása azt a célt szolgálja, hogy növelje önbizalmadat a döntéshozatalok és problémamegoldás során.

A kreatív, gondolkodó emberi agy potenciális ereje végtelennek tűnik. A módszer segít abban, hogy tisztában legyél ezzel az erővel.

Nem pusztán rajztechnikákat, hanem egy új látásmódot tanítunk, melynek áldásos hatását életed más területein is tapasztalhatod.

Segít abban, hogy elszakadj korábbi megrögzött sémáidtól és új megoldások felé tekints.

(Fordítások forrásai: http://nemcsoda.hu/?page_id=21; Betty Edwards: Jobb agyféltekés rajzolás, Bioenegetic Kft. Budapest, 2009)

 

Ismerd meg részletesebben is Betty Edwards jobb agyféltekés rajz módszerét!

Gyere el a Művészházba és tanuld meg 3 nap alatt a titkokat!

Kreativitás
Sikerélmény
Önbizalom
Öröm
Fejlődés