Barion Pixel

Több van benned

jobb agyféltekés rajz

10 tény, ami miatt érdemes elsajátítani a jobb agyféltekés rajzolást!

 1. Kreativitás: Sokan említik arra, hogy a munkájuk túl logikus, elemző. Az informatikusok egy része, a mérnökök, könyvelők és még sokan mások annyira bal agyféltekés munkát végeznek, hogy néha úgy kell egy kis kreatívkodás, mint egy falat kenyér. Amikor elkezdesz alkotni (még akkor is, ha azt hiszed képtelen vagy rá) egy teljesen más világba kerülsz, ami annyira üdítő, hogy el sem akarsz majd onnan menni többé.
  rajzolás
 2. Kizökkent a hétköznapokból: A mókuskerék, a sok munka, rohangálás és a többi kikészíti idegileg az embert. A 3 nap, amit eltöltesz velünk az teljesen kikapcsolja a gondolataidat. Rajzolás közben eszedbe sem fog jutni, hogy kikapcsoltad-e a kávéfőzőt vagy hogy betettél-e a gyereknek az ovis táskájába egy pót váltó zoknit. Csak Te leszel ott, végre magad lehetsz.
  látásmód
 3. Ellazít: Nem csupán kikapcsol a rajzolás, hanem egy mély, szinte már relaxációs állapotba kerülsz tőle, ami annyira feltölt energiával, hogy a 3 nap után majd kicsattansz. Ráadásul ezt az állapotot otthon is visszahozhatod.
 4. Önbizalmat ad: Amikor elkészül az első műved az olyan élményt nyújt, mint szinte semmi más. Te alkottad, a kezed munkája, így olyan önbizalmat kapsz, amit saját magadtól kapsz, nem pedig másoktól. Így ez sokáig kitart és csak egyre nőni fog.

 1. Sikerélményt nyújt: Minden rajz olyan sikert jelent, amit ilyen rövid idő alatt csak kevés dolog tud okozni. A mai világban erre mindenkinek szüksége van, hiszen a munkahelyen vagy a mindennapokban nem sok pozitív visszajelzést kapnak egyesek.
  rajzolás
 2. Jobban koncentrálsz: Nagyon jól fejleszti a rajzolás a koncentrációs képességet, hiszen az egyik titok a figyelem. Ha nagyon jól és pontosan megfigyeled azt, amit szeretnél lerajzolni, csak akkor lesz élethű vagy olyan, amilyennek szeretnéd. A sok és folyamatos figyelem által nem csak a rajzolásban, de a munkádban, a tanulásban is hasznát tudod venni ennek a képességnek. Gyorsabban végzel majd a feladatokkal, hiszen jobban tudsz majd koncentrálni.
 3. Egyszerű: Előnye, hogy annyira egyszerű dolgokból épül fel és olyan könnyedén elsajátítható, hogy az már-már csodaszámba megy. Nincs benne semmi misztikum vagy felfoghatatlan dolog. Pont ezért bárki képes megtanulni, viszont alkalmazni csak azok tudják, akik használják is ezeket az egyszerű dolgokat.
  Jobb agyféltekés rajzolás a Művészházban
 4. Gyors eredmény: A rohanó világunk szinte megköveteli, tőlünk, hogy mindent a lehető leggyorsabban csináljunk. Ezért is jó ez a rajztanfolyam, hiszen csupán 3 napra van szükséged. Nem kell éveket az iskolapadban tölteni ahhoz, hogy élethű rajzokat tudj készíteni. Persze a tanfolyam után is kell a gyakorlás, hiszen jó pap holtig tanul, de olyan erős alapot kapsz, amit általános esetben 2-3-4 év alatt lehet elsajátítani.
 5. Örömet okoz: Nem csupán a kész kép okoz örömet. Egy idő után maga az alkotás folyamata is lázba hoz majd. Nem mellesleg a családtagoknak, barátoknak is rendkívüli örömet okozhatsz, ha róluk vagy szeretteikről készített rajzot adsz ajándékba.
 6. Bármire képes vagy: Megmutatja, hogy képes vagy bármi elérni, amit akarsz, ha dolgozol érte. Hiszen, ha megtanulsz 3 nap alatt élethű portét rajzolni, ennyi erővel szinte akármit képes vagy elsajátítani. Nincs igazam?

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

INGYENES Online rajztanfolyam!

 • 11+1 gyakorlati TIPP
 • Azonnal alkalmazható technikák
 • Az alapoktól a portré rajzolásig
 • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
 • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
 • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
 • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!