Barion Pixel

Több van benned

Fejleszd gyermeked önbizalmát!

Íme pár tipp, hogy hogyan fejleszd gyermeked önbizalmát!

Önbizalom fejlesztése 1#

Dicsérd sokat. A gyerekek imádnak segíteni és imádják előadni a legújabb műsorukat, vagy megmutatni rajzaikat. Ilyenkor dicsérd őt és biztasd. Ez nagyon sokat jelent számukra.

Önbizalom fejlesztése 2#

Kérd ki a véleményét és tanácsát bizonyos helyzetekben. Így fontosnak fogja érezni magát és sokat fejleszti azt a képességét, hogy képes legyen önálló döntéseket hozni majd később az életében.

Önbizalom fejlesztése 3#

Engedd hadd segítsen. A gyerekek már egész pici koruktól igyekeznek segíteni szüleiknek. Ilyenkor még ügyetlenek és néha több kárt is okoznak, mint amit segítenek. De érdemes türelmesen kivárni, hogy ő mosson fel, még ha el is úsztatja a konyhát, mert így értékesnek érzi magát és sokat nő az önbecsülése.

Arról nem is beszélve, hogy ha kiskorában nem engedjük segíteni, akkor már később, amikor jól jönne a segítség (pl. tizenévesen), már nem fog akarni segíteni.

Önbizalom fejlesztése 4#

Hozd el őt a jobb agyféltekés rajztanfolyamra, ahol már két nap alatt óriásit változik a rajzkésszége és így hatalmasat nő az önbizalma!

Nagyon sok szülő iratja be ezért gyermekét a rajztanfolyamra: hogy a sok tudás mellett megerősítést és önbizalmat kapjon. S mondanom se kell, hogy a siker bizony nem marad el! Íme néhány gyermekvélemény! Annyira cukik!

“A tanfolyam előtt egyáltalán nem voltam biztos a tudásomban. Csak néhány dolgot tudtam lerajzolni. Most viszont annyi mindent tanultam ezzel a 2 napos tanfolyammal, hogy sokkal több félébe fogok belekezdeni. Büszke vagyok a tudásomra, amit kaptam. Biztos, hogy még vissza fogok jönni.” Reinhardt Panna,

“Fontos volt az, hogy ide eljöttem, mert így rájöttem arra, hogy bármit tudok rajzolni, csak akarnom kell.” Honti Korinna,

“A tudásom sokat, de nagyon sokat változott és javult. Meg rájöttem arra, hogy tudok rajzolni, és hogy van ehhez tehetségem.“ Nánási Zoé

“Sok sikerélményt, dicséretet kaptam, még sose volt ilyen jó érzés rajzolnom!” Galambos Ádám

Kattints és fejlődjön gyermeked önbizalma is csúcssebességgel!