Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

nap
óra
perc
mp
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Több van benned

Irány a szafari! Elefánt rajz lépésről-lépésre

Egy különleges, egyszerű és látványos jobb agyféltekés rajzolási módszert szeretnék most megmutatni nektek!

Elefántot fogunk rajzolni gyorsan, egyszerűen!

 

Amire szükségetek lesz fejenként:

  • az itt látható elefán kinyomtatott képe
  • 2 db A4-es lap
  • egy ceruza
  • egy radír

Töltsd le és nyomtasd ki ezt a képet:

elefánt rajz

Mi a titok, miért tudjátok hamarosan Ti is szépre megrajzolni ezt a képet?

 

Sokszor hallhattatok már az új látásmódról, amit a jobb agyféltekés rajzolással egyszerű elsajátítani.

Ez a speciális technika megtanítja, hogyan lássatok.

Miért fontos az új látásmód valójában?

Mert az emberek többsége valójában csak néz, de nem lát! A minket körülvevő tárgyakról, élőlényekről, az egész világról sokszor kész képek, elképzelések vannak a fejünkben. Ez megakadályozza, hogy olyannak lásd, a dolgokat, amilyenek valójában.

Ehhez persze nem elég valamit sokáig, kitartóan nézni. Egyszerűen MÁSKÉPP kell nézni a dolgokra!

Egyszóval az elefánt rajz titka az új látásmód, hogy lecsupaszítva, igazi valójában lásd a vonalakat.

Tehát a jobb agyféltekés rajzolással, képes leszel másként tekinteni a dolgokra, sőt talán az egész világot másképp szemléled majd…

Szóval most egy kis betekintést kaptok a jobb agyféltekés technikák egyikébe. Érdekel, milyen változást hoz még az életetekbe a jobb agyféltekés rajzolás? 

Tudd meg, itt! >> 

 

Induljon hát az elefánt rajz >> RAJZOLJATOK MÁSKÉPP!

 

Hogyan nézzétek MÁSKÉPP, az elefánt rajzot? Elárulom!

 

Forgassátok el a rajzot, így könnyebb lesz megfosztani a jelentéstartalmától! Ez az egyik trükk. Ne akarjatok elefántot rajzolni, csak a vonalakra tegyétek a figyelmeteket. Forgathatjátok, jobbra, balra, de akár fejjel lefele is!

elefánt rajz

Az elefánt rajz nagy részét takarjátok le, hogy csak egy kis részlet látszódjon a képből, ahogy itt lent játható! Így a kép elveszti jelentéstartalmát (már nem az elefánt képe van előttetek, hanem csak vonalak sokasága), a logikus bal agyfélteke feladja a küzdést  (vagyis nem akar elefántot rajzolni) és teret kap a jobb agyféltekétek (ami már csak a “semmit sem ábrázoló” vonalakat látja!

elefánt rajz

Tekintsetek úgy a képre, mintha az csak szimpla vonalakból állna, jelentés nélküli, egyszerű vonalakból. Kicsit olyan ez, mint a Mátrix c. film híres jelenetében elhangzó: „Nincs kanál”.

Jelen esetben NINCS ELEFÁNT! Csak Ti és a vonalak.

 

Figyeljétek meg a vonalakat! Pontosan milyen az irányuk, a meredekségük, magasságuk. Játékból képzeljétek az elefánt fülét egy szánkópályának és nézzétek meg, milyen ÉRZÉS lenne lecsúszni rajta!

Ha ugyanannyira gyorsulnátok be a képen lévő “dombon”, mint a rajzotokon lévő “dombon”, akkor jó irányú vonalat rajzoltatok be.

Ha a rajzotokon lévő “dombon” sokkal jobban begyorsulna a képzeletbeli szánkó, mint a képen lévő “dombon”, akkor a rajzotokra túl meredek vonalat rajzoltatok. Ilyenkor javítsatok rajta.

TIPP: Rajzoljatok halványan, hogy ha javítani kell, akkor könnyen megtehessétek és ne vésődjön bele a papírba a ceruza. Ha nektek úgy jobban tetszik, akkor a végén még mindig kihúzhatjátok sötétre a már biztosan jó körvonalat.

elefánt rajz

Ezzel a módszerrel képesek lesztek, önmagában pusztán a vonalakat látni, amik végül véletlenül egy elefánttá állnak össze.

elefánt rajz

Haladjatok így lépésről-lépésre egyre lentebb, türelmesen egyre csak a jelentés tartalom nélküli vonalakat és “dombokat” rajzolva és hamarosan kész is lesz az alkotás.
elefánt rajz

TIPP: Bátran használjatok segítséget, például a ceruzátok végét, amivel lemérhetitek a vonalakat. Ennek módja a következő: Tedd a cerzád végét a papír széléhez. Az ujjaddal ott fog meg a ceruzát, ahol az a vonal kezdődik amit éppen mérni akarsz. A lenti képen azt mérem, hogy honnan indul az elefánt ormánya. Majd átteszem ezután a saját rajzlapomra és bejelölöm azon, hogy tudam: onnan indul az orrmány.

elefánt rajz

TIPP: A jobb agyféltekés technika, azonban nem csak elefánt rajz készítésére alkalmas! Próbáljátok ki, bármilyen más egyszerű vonalas rajzzal is, meglátjátok sikerülni fog!

Ez a kis tipp még azonban csak a jéghegy csúcsa. A jobb agyféltekés gyermek rajztanfolyamon nagyon sok új jobb agyféltekés technika vár csemetédre, hogy fejlődjön és jól érezze magát.

Kattints ide a részletekért!

Elefánt rajz motívumokkal

Most, hogy készen vannak a körvonalak, beindíthatjátok a fantáziátokat!

Díszítsétek ki egyszerű, ismétlődő sormintával a rajz körvonalát! Igazán kreatív és szórakoztató elfoglaltság! Igazi flow-élmény!

Mutatok néhány mintát, ha nincs ötletetek, ha van az még szuperebb, használjátok a fantáziátokat, ezt nem lehet elrontani!

elefánt rajz

Forrás: pinterest.com

Kedvet kaptatok a rajzoláshoz?

Gyertek és sajátítsátok el az élethű rajzolás minden csínját-bínját, a Jobb agyféltekés rajztanfolyamon! >>

nap
óra
perc
másodperc