Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

 • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
 • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
 • mindezt otthonod kényelméből,
 • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

nap
óra
perc
mp
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Több van benned

A portré rajzolás 7. trükkje: A bőr

A bőr megrajzolása:

A bőr a porté legnagyobb része és többnyire sima felületű, amit az arc domborulatai tesznek itt-ott árnyékossá, vagy világossá, ahogy az a lenti portrén is látható.

Fontos, hogy minden részén ugyanolyan textúrájú legyen. Főleg ha fiatal arcot rajzolsz. Ez bár könnyűnek látszik, de valójában nem az. Sok összetvevője van, például: tiszta papír, megfelelő ceruza kezelés, finom mozdulatok, lágy átmenetek, stb.

Minél idősebb az alany, annál ráncosabb lesz a bőre, így egyre kevésbé kell egységes felületet létrehozni. Sőt ráncos bőr esetén éppen hogy a mély barázdák színátmeneteivel tudsz élethűen dolgozni. A ráncos bőrnek is meg van a nehézsége, csak más szempontól. Erről részletesen tanulunk majd a Portré Rajzoló Mesterkurzuson.

Tapasztalataim szerint szívesebben választanak a kezdő rajzolók sima, fiatal bőrt, míg a durvább ráncoknak általában a bátrak mennek neki! 🙂

Ránc mentes bőr rajzolása:

Maradjunk most első lépésként a ráncmentes arcbőr megrajzolásánál. Választhatsz többféle stílus közül is: satírozás, vonalkázós árnyékolás, maszatolás, stb. A lényeg az egységesség az egész képen. Ezt úgy tudod elérni, ha finoman, egyenletesen dolgozol.

Nem baj, ha nem tökéletesen sima a felület amit alkotsz, de akkor mindenhol olyannak kell kinéznie.

Portré rajzolás közben ne keverd a technikákat. Döntsd el az elején, hogyan fogsz dolgozni, mert ha közben váltasz, az nem fogja egységes kép hatását kelteni.

Tehát vagy csak ceruzával satírozod végig a képet, ahogy az első képen látható, vagy papírzsepivel, “maszatolással” dolgozz a portré nagy felületein, mint a második képen látható.

10378153_10153133228804330_2456545616148990512_njobbagyfelyekesrajz_Kata_06  

 

Ezt mind megtanulod a Jobb agyféltekés rajztanfolyamon:

 • hogyan rajzolj élehtű portrét,
 • hogy hogyan lesz arányos a rajzod,
 • hogyan tudod megtartani a szimetriát,
 • hogyan tudod jól érzékeltetni a tereket, a fényeket valósághűen visszaadni a perspektívát,
 • elsajátítod az árnyékolás egyszerű és látványos technikáját,
 • kapsz egy teljesen új nézőpontot, amelynek köszönhetően könnyedén rajzolhatsz le bármit és amit az élet egyéb területein is jól tudsz majd alkalmazni.

“Amikor a jobb agyféltekés 3 napos tanfolyamot elvégeztem, ráébredtem, ezt a munkámban is hasznosítani fogom. Nemcsak a rajzolással, hanem a figyelemmel. Másként látom a színeket, a formákat, el tudom a jelentőset a jelentéktelentől különíteni, próbálom érezni a formákat és a tereket. Másként nézek a kollégáimra és a családomra. Inspirálttá válik az ember a saját és mások élete iránt.” M. Erika

 • megtanulod a figyelmed egy helyre koncentrálni és levenni a problémákról

Nagyon meglepett, hogy első nap a portrén nem vettem észre egy csomó dolgot, harmadik nap sokkal jobb lett a figyelmem. Tuti személyiség- és önismeret-fejlesztő a jobb agyféltekés rajzolás. Nagyon tetszett a mottó (“sokkal többre vagyunk képesek…”) és az, hogy ennek szellemében zajlott a  3 nap, és a történtek teljesen alátámasztották ezt.
O. Erika

 • Sokkal jobban megismered a rajzolás által saját magad.

Sikerélmény számomra, hogy megmutattátok nekem ki is vagyok valójában, egy művészlélek, aki elkezdett visszatalálni Önmagához. Sok önfejlesztésen mentem keresztül eddig is, de ez volt a legjobb ez idáig, amikor saját magamat tettem próbára. A bakancslistámon ismét egy pipa lett. :)“
K. Katalin,

 • Instant sikerélményben lesz részed.

Nagyon élménydús és szórakoztató volt ez a 3  nap! Elképesztő, ahogy elsajátítottam a technikát és véghez vittem a harmadik napra egy olyan “alkotást”, amit azelőtt csak tátott szájjal néztem…  Z. Tünde

 

nap
óra
perc
másodperc