Barion Pixel

Több van benned

A portré rajzolás 5. titkos trükkje: Az orr

Van egy dolog az orral kapcsolatban, amit számtalanszor látok. Leginkább a gyermek tanfolyamokon nagy kedvenc, de a felnőtteknél sem ritka jelenség. Ez az orrnyereg vonallal megrajzolása. Biztosan láttál már ilyet, talán rajzoltál is.

De mostantól, ha tökéletes portrét szeretnél rajzolni, sose rajzolj orrnyerget! Az orrnyereg az, ami totális rajzfilmfigurává változtatja a portréidat. Az orr két oldalán sosem látsz éles körvonalakat, ezért ezt a portrédon is kerülnöd kell.

Az élethű orrot a megfelelő árnyékok odaszínezésével tudod kialakítani.

Nézd meg ezt a videót és segíteni fog, hogy hogy állj neki, mire figyelj és mi az amit SOHA ne csinálj!!!!

A folytatás!

Rengeteg tudnivaló van még az orr és a portré rajzolással kapcsolatban. Ezeket mind-mind részletesen megtanuljuk a Jobb agyféltekés rajztanfolyamon, ahol biztos vagyok, hogy még akkor is rengeteget fogsz nálunk tanulni, ha már most is jó rajzoló vagy!

Honnan tudom?

Nagyon sok példám van rá. Most egyet elmesélek Neked. A múltkor járt nálunk a Jobb agyféltekés rajztanfolyamon egy magyar festőművész, aki Spanyolországban nagy elismertségnek örvend. Sok képét vásárolják. Eljött hozznánk, hogy kipróbálja, mit ad számára a tanfolyam.

Nos, gondolhatod, hogy micsoda rajzot rittyentett oda már a tanfolyam elején is, de hihetetlen alázattal csinálta végig a tanfolyamot. Figyelt és rajzolt, figyelt és rajzolt. Saját elmondása szerint rengeteget tanult. Olyanokat, amiket korábban nem.

És nem csak hogy olyan gyönyörű lett a rajza az utolsó napra, hogy az lemászott a papírról, de annyira be is lelkesült, hogy ezt a tudást vinni akarja Spanyolországba.

Szóval nem számít, hogy most még esetleg teljesen kezdő rajzoló vagy, vagy már tapasztalt alkotó. A jobb agyféltekés rajztanfolyam biztos számodra is rengeteg tudást, új nézőpontokat és sok-sok tapasztalatot fog adni.

Gyere te is és fejlődj tovább!