Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

 • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
 • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
 • mindezt otthonod kényelméből,
 • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

nap
óra
perc
mp
Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Több van benned

A kép forrása: Lifehacker Australia

Ha nyaralás, akkor rajz: mutatjuk, mi kell hozzá

Gondolom, te is utálsz cipekedni, és kilókat sétáltatni a világ körül. Ezért összeírtam azt, mit kell összecsomagolni, mi szükséges feltétlenül ahhoz, hogy jó rajzok szülessenek, és maradjon hely a szuveníreknek is. Ha rajz lesz a szuvenír, máris nyert ügyed van. 🙂

Rajz bárhol, bármikor minimál készlettel: tippek utazáshoz

Mi az a minimál készlet, amivel már jól lehet alkotni? Az uti rajzkészlet egyenlete így néz ki:

papír + ceruzák + radír ‒ nagy rajztábla (az egész 1 kg alatt)

Éljenek a kihívások!

Vegyük sorra:

 • papír: a rajzoláshoz csomagolj Dipa rajzlapokat. Ezen kívül szükséged lesz sima fénymásoló papírokra is, egyrészt a kezed alá tenni, hogy ne piszkolódjon a rajzlap, ne kerüljenek rá ujjnyomok, másrészt a rajzlap alá, hogy puhább legyen a felület. Hasznos azért is, mert megakadályozza, hogy a melegben izzadó kéz felhullámosítsa a rajzlapot.
 • ceruzák: HB, 3B és 6B
 • radír: utazáshoz a legjobb a ceruza végére tehető kupakradír. Nem gurul el, könnyen hegyezhető, vágható a nagyon vékony vonalak radírozásához. Jól jön egy gyurmaradír, ez is kerüljön be a készletbe.
 • közepes papírceruza a grafit elsatírozásához (ez opcionális)
 • nagy rajztábla helyett jöjjön az A4-es méretű
rajz
A kép forrása: Pinterest

Ha elkészült a minimál csomag, felmerülhet az örök kérdés: mit rajzoljunk nyaralás alatt?

 1. Aki nagyon ügyes és előrelátó, felkészülhet már otthon: kinyomtathatsz olyan témákat, amelyeket a déli órákban, pihenőidőben vagy a parton meg tudsz rajzolni. Ha esetleg eddig mappába gyűjtötted a megvalósításra váró projekteket, akkor most nyert ügyed van!
 2. Készíthetsz olyan rajzokat is, amiket csak a nyaralás helyszínén lehet megalkotni, ezek pedig a tájképek.

Hogyan lehet egy szép tájat gyorsan leskiccelni?

Ha a téma megvan – ez garantáltan nem fog nehézséget okozni -, jöhet a rajz! Nagy segítség egy papírkeret, aminek segítségével kiválasztod azt, amit le fogsz rajzolni. Ennek mindig kéznél levő változata, amikor a mutató- és a hüvelykujjad összetéve alakítod ki a téglalapot.

A negatív terek segítségünkre sietnek

Tájképek rajzolásánál is fontos, amit a tanfolyamainkon gyakorolni szoktunk: a negatív tér rajzolása. (A Negatív tér nem más, mint a rajzolandó dolgon kívüli terület. Pl. egy szék esetén a szék lábai közötti és a szék körülötti részek.) A negatív tereket azért hívjuk segítségül, mert így könnyebben lerajzolhatók a tárgyak bonyolult nézetei, például a rövidülések. A negatív teret használod például amikor egy hegyet szeretnél lerajzolni, nem a hegy felső vonalán van a figyelmed, hanem az ég alsó vonalán, azt rajzold le. Így pontosabban le fogod tudni rajzolni.

További részletes tippeket kapsz a tájkép rajzoláshoz ebben a korábbi cikkünkben.

Színesben vagy szimplán a szürke árnyalataival?

Legtöbbször a pompás színek miatt szeretünk bele egy tájba. Gyakorlott rajzosok készíthetik is a tájképet színesben. Ilyenkor próbálj meg úgy nézni a tájra, mintha nem dolgokból, hanem színfoltokból tevődne össze. A foltokat már könnyebb lesz összehasonlítani. Meg tudod állapítani, melyik világosabb ‒ melyik sötétebb.

Ám az elején egyszerűbb megmaradni a szürke grafitos változatnál. Ebben az esetben a színek átkonvertálása okozhat némi nehézséget. Nem szégyen segítségül hívni a technika vívmányait sem: fotózd le a részletet a telefonoddal, alakítsd át a képet fekete-fehérre, így azonnal látni fogod a világosabb és sötétebb részeket.

rajz
A kép forrása: Pinterest

Mérj ceruzával!

Ahhoz, hogy arányos legyen a rajzod, meg kell becsüld a dolgok egymáshoz viszonyított arányait. A legegyszerűbben a ceruza-hüvelykujj módszerrel teheted meg: a ceruzát egy elem elé emelve leméred azt, majd összehasonlítod egy másik elemmel. Például lemérsz egy fát, majd ennek magasságát viszonyítod egy épület magasságához. Az arányt vezesd át a rajzra! A módszer csak akkor működik, ha a ceruza végig ugyanolyan távolságra van a szemtől, ezért a ceruzát tartó kezed legyen kinyújtva, és az egyik szemed (mindig ugyanaz) csukva.

Miért jó, ha rajz készül nyaraláskor? Hazatérve nyáridéző albumot is készíthetsz belőlük!

Ha még a nyaralás előtt gyakorolni szeretnél, gyere el hozzánk egyik jobb agyféltekés rajztanfolyamunkra!

Aki már részt vett a három napos képzésen, azt várjuk szeretettel a látványos pasztell ceruza napon. 

 

INGYENES Online rajztanfolyam!

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

 • 11+1 gyakorlati TIPP
 • Azonnal alkalmazható technikák
 • Az alapoktól a portré rajzolásig
 • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
 • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
 • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
 • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!

nap
óra
perc
másodperc