Barion Pixel

A haj rajzolás a portré készítés legnehezebb része.

Mostantól nincs több elrontott portré, nincs több elrontott haj!

Fedezd fel a hajrajzolás titkait, alkoss élethű hajkoronákat, amik megelevenítik portréidat!

Ezen az online tanfolyamon:

  • megismerkedhetsz a haj rajzolás alapjaival, különleges technikákkal, és
  • megtanulhatsz élethű grafitos és színes haj alkotásokat készíteni,
  • mindezt otthonod kényelméből,
  • saját tempódban.

Az Online Haj rajzolás workshop két részből áll. A két rész akár külön-külön is megvásárolható. Azonban a második rész elvégzéséhez szükséges az első rész – azaz a grafitos online, vagy grafitos élő haj rajzolás tanfolyam elvégzése-, annak érdekében, hogy a második részt – a színes haj rajzolást sikerrel tudd alkalmazni.

Lépésről-lépésre vezetünk végig a pasztell rajzolás folyamatán, az alapoktól kezdve a fejlettebb technikákig.

Megismerkedhetsz azokkal az eszközökkel, amelyek nélkülözhetetlenek a látványos pasztell rajzok elkészítéséhez.

Elsajátíthatsz számos technikát, amelyekkel különleges hatásokat érhetsz el rajzaiddal.

Közösen elkészítünk három különböző művet, így a tanfolyam végére már magabiztosan alkalmazhatod az újonnan tanult technikákat.

A videók és a lépésről-lépésre haladás mellett, számos gyakorlati feladat segít begyakorolni és elmélyíteni az ismereteidet.

Megosztunk veled egy exkluzív mérési technikát, amely forradalmasítani fogja a rajzolási stílusodat és gyorsabbá, precízebbé teszi a munkádat.

Legyen szó hobbiról, szenvedélyről, vagy csak a kreativitásod újraélesztéséről, ez a tanfolyam tökéletes választás. Nem csak új készségeket sajátíthatsz el, hanem egy új látásmódot is kaphatsz, ami megmutatja, hogyan hozhatsz létre varázslatos alkotásokat a pasztellekkel.

Csatlakozz hozzánk most, és lépj be ebbe az inspiráló művészeti kalandba!

Meglátod, hogy a pasztell ceruzával való rajzolás nem csak művészet, hanem meditáció és önkifejezés is lehet. Fedezd fel a lehetőségeket, és hozd ki a legtöbbet a kreativitásodból velünk!

Több van benned

hogyan fotózzunk

A fénykép készítés titkai 1- Hogyan fotózz rajzot, festményt?

Veled is előfordult már, hogy a rajzod, festményed gyönyörű lett, a fénykép mégsem adta vissza a valóságot?

Ebben a kis szösszenetben bevezetünk Téged a fotózás csodálatos világába, hogy büszkén mutogathasd alkotásaidat bárhol! Ma a Solving Team Fotó és ReklámGrafikai Stúdió tulajdonosát üdvözölhetitek köreinkben Czerula Attila személyében, aki örömmel segít felfedni a rajzok, festmények fényképezésének titkait.

Sok alkotónk nem profi fényképész, ami nem baj, hiszen nem érthet mindenki mindenhez, azonban sokszor hiába fantasztikus a megörökíteni kívánt alkotás, ha a fotón csak egy halovány, élvezhetetlen valami lesz.

Én úgy vagyok vele, hogyha volt időm több 10 vagy 100 óra alatt elkészíteni egy csodás művet és azt szeretném bemutatni a nagyközönségnek, annak megadom a módját. Időt kell rá szánni és pár egyszerű trükkel remek fényképet készíthetsz Te is, több százezres kütyük nélkül.

Az internetre szánt képek minősége nem a fotóstudásodat, hanem Téged minősít, mint alkotót. Ez különösen akkor fontos, ha nem csupán hobbiból űzöd a művészmesterséget, hanem pénzt is szeretnél keresni vele. Sokkal több megrendelőre tehetsz szert, ha igenis rászánod azt az 1 órát és mutatós, élvezhető fotót készítesz az alkotásodról. Hidd el, a befektetett idő és odafigyelés megtérül.

Ugye, hogy nem mindegy, milyen az a kép?

fénykép készítés

Megkértem Attilát, hogy adjon néhány tippet a fényképezéssel kapcsolatban, ami által otthon, könnyedén készíthető jó minőségű fotó. Lássuk, hogyan is kell:

Hova tegyük a papírt, hogy jó képet tudjunk készíteni?

A papír rögzítésekor négy dologra kell odafigyelni:

  1. A rögzítést követően a lap teljesen mozdulatlan és sima maradjon.

  2. A témára egyenletesen érkezzen a fény (pl. szemben az ablakkal).

  3. A harmadik feladat, hogy a fényképezőgépünk is mozdulatlan maradjon az exponálás pillanatában.

  4. A negyedik a legnehezebb és bizony a legfontosabb. Perspektivikusan (perspektíva: nézőpont) a gép hátlapjának teljesen párhuzamosnak kell lennie a rajzlap síkjával. Ellenkező esetben a lap szembe lévő oldalai nem lesznek párhuzamosak és annak arányában természetesen a mű is torzulni fog.

Részemről a papírlap rögzítését úgy oldom meg, hogy egy bútor vagy más függőleges felületre a négy sarkát kifeszítve gyurma ragasztóval rögzítem. Ezt követően a gépet állványra szerelem és így készítem el a fényképet. Az állvány az egyetlen tökéletes megoldás! Annak hiányában is lehet ügyeskedni természetesen.

Ez esetben érdemes először a fényképezőgép rögzítését megoldani és ehhez igazítani a fotózásunk témáját. A gép rögzítésére megfelelő eszköz lehet egy asztal, szék, vagy valamilyen doboz. Sokat könnyít a gép stabil elhelyezésében egy párna vagy ami még jobb, egy babzsák. Ezután ragasszuk fel a lapot vele szembe (pl. a falra) a megfelelő magasságba. Mindenképpen kerülném a kézből való fényképezést!

Egy másik gyakori hiba, amit fotókon látni, hogy belelóg a fényképezőgép, a kéz vagy valaminek az árnyéka. Ezt próbáljuk elkerülni, hiszen sokat ront az összhatáson és teljesen másképp érvényesülnek a színek az árnyékos és a nem árnyékos területeken.

Hány megapixeles géppel, telefonnal érdemes nekiállni a fényképezésnek?

Te is biztosan találkoztál már olyan fényképpel, ami a nyomtatás után homályos, szinte már foltos volt. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, csak ismerned kell néhány dolgot.

A kép élességét és részlet gazdagságát képpontok, azaz pixelek határozzák meg. Kis felbontásnál szemünk (agyunk) szépnek és élesnek láthatja az egész képet, azonban egy-egy részletére jobban koncentrálva észrevehető, hogy azok elmosódottak, szemcsések.

Amennyiben 1cm2 felületen 300 képpont helyezkedik el az emberi szem (agy) már folyamatosnak és rendkívül aprólékosnak látja. Kirajzolódik még a legrakoncátlanabb kósza hajszál is.

A mobiltelefonok általában 72/96/180 képpontot helyeznek el 1cm2 felületre. Amennyiben a méretét csökkentjük ezeknek az állományoknak a képpontok is tömörödnek, közelebb kerülnek egymáshoz és könnyedén elérhető a 300 képpont a megfelelő felületen. Tehát a megfelelő beállítással bármilyen fényképezőgép és akár a mobilod is képes minőségi képet készíteni.

Mi a helyzet akkor, ha csak az internetre szeretném feltenni a képet, kinyomtatni nem akarom?

300 pixel (azaz képpont vagy másik nevén dpi [Dot Per Inch]) elérése a cél egy 1×1 cm-es felületen. A telefonok általában 72 képpontot helyeznek csak el. Képzelj magad elé egy lavórt, aminek egy méter az átmérője és van benne 300 üveggolyó. Ezek ott gurulnak, mozognak tök lazán.
Nem túl szép látvány, mert látod a műanyag lavór koszos, vízköves alját közöttük. Azonban ha fogod a lavórt és az üveggolyókat átöntöd egy sokkal kisebb átmérőjű lavórba, akkor már nem fogod látni az alját, mert szorosan egymás mellett vannak. Fényképre levetítve ez a kép élességéhez vezet.

képélesség

Tehát a telefon jó! De a telefon nagy lavórba pakolja a golyókat. Azonban ha utólag lekicsinyíted a kép méretét, akkor összetömörödnek a képpontok és már jó is. Vagyis, ha a telefon A/4-es méretű képét négyszer kisebbre veszed (A/6-ra) akkor a 300 képpont meglesz. Azonban, ha ki szeretnéd nyomtatni, akkor csak egy képeslap méretű kép előállítására alkalmas.

Mire kell figyelni egy rajz, festmény fényképezésénél, mitől lesz ugyanolyan, mint élőben?

Az eredetivel azonos másolatot a színvilág helyes beállításával érhető el. Ezt fehéregyensúlynak is nevezzük. Telefonokon, fényképező gépeken a WF azaz White Balance néven található meg. A fényképezés során eltérő, szélsőséges fényviszonyok során, más-más helyszínen más és más a fehér fény színe. Nincs a természetben két egyforma fehér szín. Szükség van korrekcióra, illetve meg kell „mondani” a kameránknak, hogy az adott fényviszonyok között mi számít fehérnek.

Színhőmérsékleteket a fényképezőgépek automatikusan állítják be, de sok gépen és akár okostelefonokon is lehetőség van ennek manuális beállítására, ennek hiányában pedig a képfeldolgozó szoftverekkel utólag is. Fényképezőkön és az okostelefonoknál is a beállításokban lehet megtalálni a fehéregyensúlyt, ahol állítani is lehet. A következő lehetőségeink vannak erre:

Színhőmérséklet mértékegysége a Kelvin azaz „K”   Fény típusa

  • 2500K – 3500K : Incandescent – izzó
  • 3500K – 4000K: Twilight – szürkület
  • 4000K – 4800K: Fluorescent – fénycsővilágítás
  • 4800K – 5400K: Sunlight – napfény
  • 5400K – 6200K: Cloudy daylight – felhős napvilág
  • 6200K – 7800K: Shade – árnyék
  • 5600K >: Ezt állítjuk be, amikor a vaku fénye dominál a fotótérben (tehát, amikor használjuk a vakut)

Vannak esetleg otthon megoldható filléres praktikák, amiket tudnak alkalmazni a rajzolók?

A legpraktikusabb a szabadban egy árnyékos helyen (pl. épület mellett) elkészíteni a fényképet. Otthoni körülmények között érdemes az ablakból beáramló fényt használni, és ha van arra mód, akkor a lehető legmeredekebb szögben (azaz szemből) érkezzen a papírlapra. Mindenképpen kerülnünk kell az erős napfényt. A beáramló fényt egy fehér lepedőn (pl. függönyként felakasztva) keresztül engedjük be, rendkívül jó hatást érhetünk el. A fény lágyan egyenletesen derítve szóródik a fotónk témájára.

Minden esetben szükséges utómunkálatokat végezni a képen képszerkesztővel?

Ha jól végeztük a dolgunkat, akkor nem igényel semmiféle utómunkálatot a fényképünk. Ez természetesen még a legnagyobb körültekintésünk ellenére is a legritkább esetben sikerül. A fénykép a legapróbb hibát, gyűrődést vagy akár szennyeződést is egyből láthatóvá teszi.
Ezeket sokkal egyszerűbb utókezeléssel eltüntetni, mint a fotózás műveletét megismételni.
Ahogy a képrögzítés eszköze ez esetben sem feltétlenül szükséges a legújabb programokat megvásárolni. Egy 5.0 PhotoShop már pár ezer forintért megvásárolható és a feladat elvégzésére ez a program a legalkalmasabb. Persze időt kell szakítanunk a program szinte végtelen lehetőségeire.

Ismersz olyan ingyenesen letölthető és legálisan használható képszerkesztő programot, amivel egyszerűen lehet javítani a képminőségen?

Majdnem minden képszerkesztő program, mint például a Photoshop-nak vagy a mostanában felfedezett Lightroom -nak léteznek demo verziói, melyek 30 napig ingyenesen használhatók. Alapos megismerésüket követően már nem nehéz eldönteni mit tegyünk a továbbiakban.

Remélem tudtunk segíteni és hasznos tanácsokkal ellátni a rajz, festmény és más alkotás fotózásával kapcsolatosan, hiszen nem csak a késztermék, hanem annak prezentációja, bemutatása is minőséget követel. A következő részben bemutatjuk, hogyan tudod a már lefotózott képet Photoshop segítségével átszerkeszteni, hogy olyan legyen, mint élőben. Ki ne hagyd!

Köszönjük Attilának a sok segítséget és jó tanácsot 🙂

Ha Te is kipróbálnád magad és szívesen elsajátítanád a fotózás alapjait egy villámtanfolyamon, akkor itt a helyed:
http://fototanfolyam.solvingteam.com/

Ha fotósra van szükséged vagy reklámanyagot készíttetnél, keresd bátran Attilát!
Czerula Attila
70/503-75-11

http://foto.solvingteam.com
Komplett reklámanyagok tervezése, gyártása beleértve a reklám (és egyéb) fotózást.
Profi műtermünkben bármilyen technológiát igénylő feladatot elvégzünk és rövid időn belül piaci kitekintését a legszélesebb lehetőségek segítségével tudjuk prezentálni.

Fejlesztenéd, frissítenéd rajztudásod?

INGYENES Online rajztanfolyam!

  • 11+1 gyakorlati TIPP
  • Azonnal alkalmazható technikák
  • Az alapoktól a portré rajzolásig
  • A papír kiválasztásától a kész rajzod fotózásáig
  • Többek között megtanulod a tökéletes portré 9 titkát és
  • megtudod, hogy melyik a hozzád illő árnyékolási technika, valamint
  • mi az a 10 végzetes hiba, amit semmiképp ne kövess el!
Iratkozz fel most és tanuld meg a technikákat!

 

Írd be a neved, e-mail címed és legyél Te is birtokosa a Tudásnak!

Iratkozz fel MOST INGYENES Online RAJZTIPPjeinkre!

Írd be a neved, e-mail címed és hamarosan érkeznek is az első tippek!

Kattints és iratkozz fel most!”

 

Remélem érdekesnek találtad a cikket és tudtam segíteni a fejlődésedben! Ha további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk Neked! Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, a közösségi oldalon!